13. maaliskuuta 2018 klo 15:24,

Pimeydestä Valoon - Draamallinen musiikkimatka pääsiäisen tapahtumiin

Ti 27.3. klo 18 Pimeydestä valoon - Draamallinen musiikkimatka pääsisäisen tapahtumiin Vehkojan srk-keskuksessa.

Helena Lehtinen, KokoNainen ja Teatteri Betan näyttelijät kuljettavat meidät palmusunnuntain ilosta surun kautta pääsiäisen riemuun.
Ohjaus: Tytti Jäppinen.

Esitys sopii kaikenikäisille, mutta lapset lapset otetaan erityisesti huomioon. Tervetuloa virittäytymään pääsiäisen tunnelmaan!

Kesto n. 45 minuuttia. Vapaa pääsy.

Teatteri Beta esittää pääsiäisaikaan liittyvän draamallisen musiikkimatkan - Pimeydestä valoon.
Draama niveltyy musiikkiin eteenpäin soljuvassa musiikkimatkassa. Kirkkoteatteriohjaaja Tytti Jäppinen ja kanttori Helena Lehtinen ovat luoneet draamaa ja musiikkia sisältävän osallistavan pääsiäisesityksen. Musiikkimatka lähtee liikkeelle palmusunnuntaista ja kulkee surun ja hämmennyksen kautta pääsiäisen iloon.

Hyvinkään seurakunnan musiikkityöntekijä Helena Lehtinen on sovittanut Pimeydestä valoon -esityksen virret, kirkkomuskarilaulut ja kevyemmän hengellisen musiikin aivan uudella tavalla.
Musiikillisesti esitystä kuljettaa KokoNainen -lauluyhtye. Esiintyjinä on neljä Teatteri Betan näyttelijää. Osa lauluista lauletaan yhdessä. Draamakasvatusta opiskellut ohjaaja kertoo tehneensä aikaisemminkin osallistavia esityksiä, joissa on mukana lapsia. Seurakuntalainen voi osallistua omalta paikaltaan esityksen kulkuun.

̶  Kokemisen kautta voi oppia ja tuntea jotakin pääsiäisen tapahtumista. KokoNainen laulaa upeita pääsiäisajan lauluja. Joissakin lauluissa on lapsille tekemistä. Palmusunnuntain kohdalla lapset pääsevät levittämään palmunoksia. Kysymyksessä on rento pääsiäiskonsertti. Yhteislaulut ovat monille tuttuja.

̶  Vastaavaa esitystä ei ole aikaisemmin ollut. Seurakuntalainen voi osallistua omalta paikaltaan esityksen kulkuun.

Helena Lehtisen johtama KokoNainen -lauluyhtye on Pimeydestä valoon -esityksessä tärkeässä roolissa. Viime marraskuussa yhtyeellä oli Vanhassa kirkossa 10-vuotisjuhlakonsertti. Lauluyhtye koostuu seitsemästä naisesta ja esittää kaikenlaista musiikkia.

Lue juttu kokonaisuutena Kirkonmäki-lehden sivulta 4 TÄSTÄ

Teksti mukailtu Seppo Ylösen kirjoituksesta.