31. toukokuuta 2018 klo 13:51,

Petra Pohjanraito valittiin II kappalaisen virkaan

Hyvinkään seurakunnan kirkkovaltuusto valitsi kokouksessaan 30. toukokuuta yksimielisesti toisen kappalaisen virkaan seurakuntapastori Petra Pohjanraidon.

Espoon hiippakunnan tuomiokapituli julisti kappalaisen viran haettavaksi joulukuussa 2017 kappalainen Kosti Kallion irtisanouduttua virasta eläkkeelle siirtymisen vuoksi. Toisen kappalaisen virkaa haki 17 henkilöä.

Petra Pohjanraidon vastuualueena tulee olemaan palvelusektori ja viran tehtäviin kuuluvat muun muassa yleinen seurakuntatyö, vapaaehtoistyön koordinointi, Palveleva puhelin, sururyhmätyötä, rippikoulutyötä sekä laitoshartauksia.

Petra Pohjanraito valmistui teologian maisteriksi 2003 Helsingin yliopistosta. Hänet vihittiin samana vuonna papiksi Mikkelin tuomiokirkossa.

Hän toimi seurakuntapastorina ja vs. kappalaisena Kymin seurakunnassa 2003 - 2005. Seurakuntapastorina hän on ollut Hyvinkään seurakunnassa vuodesta 2005 alkaen. Hän on hoitanut myös vs. perheneuvojan tehtävää virkavapaallaan muutamien kuukausien jaksoja v. 2014, 2017 ja 2018 Hyvinkään-Riihimäen perheasiain neuvottelukeskuksessa.

Valinta saa lainvoiman kuukauden valitusajan kuluttua umpeen.