12. joulukuuta 2017 klo 10:57,

Osta seurakunnan 100-vuotisjuhlakirja!

Osta arvokas, laadukkaasti tehty, mielenkiintoinen ja värikäs Hyvinkään seurakunnan 100-vuotisjuhlakirja.

100-v. juhlahistoriikki "Hyvinkää - takamaista teollisuuskaupungin seurakunnaksi"  on myynnissä edulliseen hintaan 25 € (sis. Epilogin).
Kirjan koko 368 s. Vuodenvaihteessa ilmestyi Epilogi (23 s.), jossa korjataan esiin tulleita asiavirheitä ja joka täydentää kirjaa. Jos olet hankkinut jo juhlakirjan, voit noutaa siihen kuuluvan Epilogin kirkkoherranvirastosta.

Osta vaikka lahjaksi! Kirja on kattava läpileikkaus seurakunnan syntyajoista ja niiden taustatekijöistä alkaen aina 1800 -luvulta ja jatkuen nykyaikaan. Kirja koostuu usean kirjoittajan kokoamista luvuista.
Kirjan päätoimittaja on Juha Koivulahti.
Juhlakirja on myynnissä kirkkoherran virastossa aukioloaikoina (ma-ke 10-15, to 10-17 ja pe 10-15).
Käteismaksu.

Juhlahistoriikin päätoimittajan Juha Koivulahden mukaan lähetystyö ja herätys synnyttivät Hyvinkään seurakunnan vuosikymmenien saatossa. Hän tiivistää seurakunnan syntyhistoriaa seuraavasti:

"Hyvinkää ja sen seurakunta ovat kuin pienoiskokoinen kuva koko modernin ajan suomalaisessa yhteiskunnassa ja evankelis-luterilaisessa kirkossa tapahtuneesta kehityskulusta."

Seudun väestöä lisäsivät Helsinki - Hämeenlinna- ja Hyvinkää  - Hanko -ratojen rakentaminen, mutta varsinaisen väestön kasvun aiheutti 1890-luvulla rakennettu Villatehdas. Seudulle alkoi muodostua nykyaikainen teollisuusyhteisö.

̶  Hyvinkään seurakunta on syntynyt evankelisen liikkeen ja Suomen Lähetysseuran yhteisten toimintojen vaikutuksesta 1870 -luvulta alkaen. Liikkeiden saarnamiehet, papit ja kolportöörit pitivät seudulla lähetys- ja evankelioimistilaisuuksia. Syntyi maallikkovetoista aktiivisuutta, jonka seurauksena alettiin vaatia Nurmijärvestä ja Hausjärvestä erotetun, itsenäisen seurakunnan perustamista." (lainaus: Kirkonmäki -artikkeli s. 10)

Lisätietoa kirjasta Kirkomäki 3/2017 lehden sivuilta 9-10.