6. joulukuuta 2017 klo 10:57,

Osta seurakunnan 100-vuotisjuhlakirja joululahjaksi!

Osta arvokas, laadukkaasti tehty, mielenkiintoinen ja värikäs Hyvinkään seurakunnan 100 -vuotisjuhlakirja.

100-v. juhlahistoriikki "Hyvinkää - takamaista teollisuuskaupungin seurakunnaksi"  on myynnissä edulliseen hintaan 25 €.
Kirjan koko 368 s.

Osta vaikka lahjaksi! Kirja on kattava läpileikkaus seurakunnan syntyajoista ja niiden taustatekijöistä alkaen aina 1800 -luvulta ja jatkuen nykyaikaan. Kirja koostuu usean kirjoittajan kokoamista luvuista.
Kirjan päätoimittaja on Juha Koivulahti.
Juhlakirja on myynnissä kirkkoherran virastossa aukioloaikoina (ma-ke 10-15, to 10-17 ja pe 10-15).
Käteismaksu.

Juhlahistoriikin päätoimittajan Juha Koivulahden mukaan lähetystyö ja herätys synnyttivät Hyvinkään seurakunnan vuosikymmenien saatossa. Hän tiivistää seurakunnan syntyhistoriaa seuraavasti:

"Hyvinkää ja sen seurakunta ovat kuin pienoiskokoinen kuva koko modernin ajan suomalaisessa yhteiskunnassa ja evankelis-luterilaisessa kirkossa tapahtuneesta kehityskulusta."

Seudun väestöä lisäsivät Helsinki - Hämeenlinna- ja Hyvinkää  - Hanko -ratojen rakentaminen, mutta varsinaisen väestön kasvun aiheutti 1890-luvulla rakennettu Villatehdas. Seudulle alkoi muodostua nykyaikainen teollisuusyhteisö.

̶  Hyvinkään seurakunta on syntynyt evankelisen liikkeen ja Suomen Lähetysseuran yhteisten toimintojen vaikutuksesta 1870 -luvulta alkaen. Liikkeiden saarnamiehet, papit ja kolportöörit pitivät seudulla lähetys- ja evankelioimistilaisuuksia. Syntyi maallikkovetoista aktiivisuutta, jonka seurauksena alettiin vaatia Nurmijärvestä ja Hausjärvestä erotetun, itsenäisen seurakunnan perustamista." (lainaus: Kirkonmäki -artikkeli s. 10)

Lisätietoa kirjasta Kirkomäki 3/2017 lehden sivuilta 9-10.