1. lokakuuta 2017 klo 07:34,

Vuoden 1642 kuningatar Katariinan Raamatun näköispainos lahjoitettiin seurakunnalle

Vuokko Lehmuspuisto lahjoitti vuoden 1642 kuningatar Katariinan näköispainoksen seurakunnalle 21. syyskuuta 2017. Lahjoituksen otti kiitollisena vastaan kirkkoherra Ilkka Järvinen. Raamattu on kaunis ja huolellisesti tehty kuvitettu Raamattu, joka on ilo silmälle ja sydämelle. Kyseistä näköispainosta painettiin vuonna 1992 yhteensä 500 kappaletta.

-Minun ajatukseni on, että se kirja on kaikille seurakuntalaisille, joita sen kaltainen historiallinen raamattu kiinnostaa, josko seurakuntalaisia, opiskelijoita ja tutkijoita, joille se voisi antaa historiallista perspektiiviä. Mutta voihan sen kauniista asusta nauttia kuka tahansa, joka nauttii hyvin tehdystä työstä ja historiasta ihan muuten vain." kommentoi piakkoin 74-vuotias Vuokko. Halusin lahjoittaa kirjan "hyvään kotiin", ihmisille, joita kiinnostaa Raamattu vuosisatojen havinasta.

Vuokko on  arkkitehti ja kaupunkisuunnittelija. Olen ammatissani kokenut, että tehtäväni on ymmärtää inhimillisen elämän muotoja ja kulttuurihistoriaa mahdollisimman syvällisesti, niin että suunnittelemani ympäristöt voisivat tukea lasten kasvua, perheiden hyvinvointia, ja inhimillisten toimintojen sijoittumista mahdollisimman hyvin niin, että ne tukisivat ihmiskunnan kestävää kehitystä. Vuokko on halunnut huomioida suunnittelussaan luonnon, ihmisen ja rakennusten keskinäisen harmonian.

-Luonto ja historia kaupungeissa ovat tärkeitä, sillä ne kertovat yhteydestämme luontoon, menneiden aikojen kulttuuriin ja ihmisten pyrkimyksistä kauniiseen ja hyvään. Annan erityisesti arvoa perinteiselle kansankulttuurille, näen siinä jotain aitoa kauneutta.

"Ihmiset kulttuuriympäristön vaalijoina, Arkkitehti Vuokko Lehmuspuisto ja Kellokosken ruukki," -artikkeli kertoo Kellokosken ruukkialueen pelastamisyrityksestä, johon Vuokko aikanaan osallistu.

Vuokko naurahtaa: "Taisin olla aikanani aikamoinen tuulimyllyjä vastaan taisteleva Don Quijote!"

Rimaa hipoen Kellokosken kulttuurisesti arvokas Ruukkimiljöö rakennuksineen pelastuivat ja luontomiljöötä uudistettiin; kokonaisuudesta syntyi eheä kokonaisuus. Asuinalue sai suojelukaavan ja asunnot kunnostettiin valtion tukemana - poliittisesta vastustuksesta ja ajan henkeen kuuluvasta vanhan purkuvimmasta huolimatta.

Sydämelliset kiitokset Vuokko lahjoituksesta. Raamattua säilytetään Hyvinkään seurakuntakeskuksessa (Hämeenkatu 16). Toivottavasti kaunis Raamattu saa koskettaa seurakuntalaisten sydämiä - ulkoisen muotonsa lisäksi sisältö on täydellisen kaunis, hyvä ja muuttumaton.