9. joulukuuta 2017 klo 12:01,

Minun uskoni - näyttelyn vierailijoiden suosikkiteokset: Muistojen paratiisi ja Äidin syli

Minun uskoni - näyttely hiveli silmiä ja kosketti sydäntä.

"Minun uskoni" Hyvinkääläisten taiteilijoiden näyttely pidettiin 27.10.-19.11. Hyvinkään kirkon yläsalissa. Hyvinkään seurakunnan 100-vuotisjuhlavuoden viimeinen taidenäyttely järjestettiin yhteistyössä Hyvinkään Taiteilijaseuran kanssa. Näyttelyssä oli esillä 41 teosta hyvinkääläisiltä taiteilijoilta.

Hyvinkään Taiteilijaseuran ja seurakunnan taidetoimikunnan jäsen Reijo Puranen oli tyytyväinen näyttelyyn:

- Hyvinkääläisten ammatti- ja harrastajataiteilijoiden yhteinen näyttely oli kokonaisuudessaan onnistunut ja monipuolinen. Runsas yleisö on kiitellyt näyttelyn sisältöä.  Hieno bonus oli kirkon valaistus värivaloilla marraskuun alussa, sillä se kruunasi näyttelyn.

-Minun uskoni tuli monin eri tavoin esille taiteen keinoin, suurin osa maalauksina, mutta myös erinomaisia veistoksia oli näyttelyssä mukana. Minun uskoni avautui taiteilijoiden teoksista eri tavoin, symbolistisesti tai hyvin suoraan esittävän taiteen keinoin.

Näyttelyn avajaisissa kirkkoherra Ilkka Järvinen teemoitti näyttelyä raamatunlauseella: "Korvat kuulemaan ja silmät näkemään, molemmat on Herra luonut (Snl. 20:12)." Luojamme on luonut meille aistit, että niiden kautta voimme ymmärtää jotain Jumalan luomistyöstä luomakunnassa.

Kävijät saivat äänestää myös suosikkiteostaan näyttelyssä. Vierailijoiden selkeitä suosikkeja olivat kaksi eniten ääniä saaneet teokset: Ilona Treimanin teos, Muistojen paratiisi ja toisena Liisa Björnin, Äidin syli. Kolmanneksi suosituin oli Tiina Torkkelin, Metsän poika mie oonMartti Tuomisen Psalmi 130, Anna Rauhalan Getsemane ja Pekka Ryynäsen, Kotimaisemista Lapin tuntureille olivat myös monien vierailijoiden suosiossa.

-Näyttely oli onnistunut ja upea. Olen iloinen, että Taitelijaseura lähti mukaan niin suurella panostuksella, kommentoi Järvinen näyttelyn jälkeen.

Näyttely oli menestys, sillä vieraskirjaan kertyi noin 400 nimeä. Alakouluille ja päiväkodeille suunnatun Kirkkoseikkailun puitteissa näyttelyyn kävi tutustumassa monia lapsiryhmiä, jotka olivat kirjoittaneet kauniit kiitoksensa vieraskirjaan: "Kiitos, kivaa oli."

Kuva: Vierailijoiden suosikkiteokset olivat Ilona Treimanin Muistojen paratiisi (oik.) ja Liisa Björnin Äidin syli.

Kuva ja teksti: Hanna Tolonen