Yksi kirjoitus

Kirjoitukset ajalta: joulukuu 2014

Parisuhteen joulukalenteri 2013

Keskiviikkona 4. joulukuuta 2013 | Jarno Hellström

Suuren suosion Facebookissa saaneen Parisuhteen joulukalenterin kunkin päivän tehtävät löytyvät tästä eteenpäin myös tästä blogikirjoituksesta, pyrin päivittämään tehtävät myös tähän alle sitä mukaa kun niitä julkaistaan Facebookissa. Tällä tavalla voit ikään kuin avata yhden luukun itseesi ja parisuhteeseesi joulun odotuksen keskellä.

Parisuhteen joulukalenterin tarjoavat Sinulle Hyvinkään ja Riihimäen seurakuntien perheneuvojat.

24.12.Pysähdy katsomaan tänään armollisesti kulunutta vuotta, mennyttä kuukautta, tätä aattoa ja omaa osuuttasi parisuhteen joulukalenterissa. Katso samojen armollisten linssien läpi myös kumppaniasi, ja olkaa hetki yhdessä kiitollisia toisistanne. Ja muistakaa, että tämä kalenteri ei ollut vain joulua, vaan elämää varten! Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2014!

23.12. Tänään saat vapaat kädet kaiken kiireen tai kiireettömyyden keskellä, ja voit tehdä itsesi ja kumppanisi päivästä hiukan paremman tavalla, jonka vain sinä voit tietää!

22.12. Tarkastele tänään itseäsi ja elämääsi, ja kerro kumppanillesi miten sinä ja hän olette muuttuneet yhdessäolonne aikana. Kysy samaa myös häneltä.

21.12. Pyydä kumppaniasi koskettamaan ja/tai olemaan lähellä sinua tavalla, josta pidät ja jota juuri nyt tarvitset.

20.12. Jätä tänään huomauttamatta kumppaniasi sellaisesta, mistä liian usein huomautat - kiitä tänään kumppaniasi sellaisesta, mistä liian harvoin kiität.

19.12. Kerro kumppanillesi jokin asia jota kaipaisit tai toivoisit häneltä. Pyydä kumppaniasi tekemään sama.

18.12. Mieti mikä laulu sinulle tulee kumppanistasi mieleen, ja kerro se hänelle. Kerro myös miksi.

17.12. Katsokaa kalentereitanne, ja varatkaa ensi vuoden puolelle ilta jolloin pääsette kahdestaan ulos.

16.12. Kerro kumppanillesi mitä toivoisit häneltä, kun olet väsynyt tai stressaantunut. Kysy myös mitä hän vastaavasti toivoisi sinulta.

15.12. Tarjoile kumppanillesi tänään aamu- tai iltapala.

14.12. Mieti kumppanisi kanssa mitä mukavaa ette ole pitkään aikaan tehneet, ja tehkää se tänään tai heti kun mahdollista.

13.12. Muistele ääneen kumppanillesi suhteenne alkuaikoja; mikä hänessä viehätti, mihin hänessä ihastuit. Voit myös kertoa mikä hänessä juuri nyt tuntuu erityisen hyvältä.

12.12. Hemmottele tänään itseäsi nauttien ajatuksesta, että sinun hyvä olosi hyödyttää myös kumppaniasi.

11.12. Kerro kumppanillesi tänään, mitä toiveita sinulla on ensi vuoden suhteen. Kysy myös hänen toiveitaan.

10.12. Sano tänään kumppanillesi ainakin kerran "Kiitos!"

9.12. Mieti tänään että missä mielessä sinun on viisainta sopeutua siihen että kumppanisi on sellainen kuin on, ja missä mielessä sinun on viisainta jaksaa yrittää saada hänet kiinnostumaan muuttumisesta tai suostumaan muuttumiseen? Miten vastaavasti neuvoisit kumppaniasi menettelemään sinun suhteesi?

8.12. Tee tänään jokin pieni palvelus kumppanillesi.

7.12. Kerro kumppanillesi millaisia muistoja sinulla on lapsuutesi jouluista ja millaisia odotuksia sinulla on tulevaa joulua kohtaan. Anna myös kumppanisi kertoa hänen muistoistaan ja odotuksistaan.

6.12. Mieti mitä itsenäisyys parisuhteessasi sinulle merkitsee ja miten se toteutuu; onko sinulla liian vähän, sopivasti vai liikaa itsenäisyyttä suhteessa kumppaniisi? Mieti asiaa myös kumppanisi kannalta. Halutessasi voit jakaa pohdintasi kumppanisi kanssa.

5.12. Kosketa kumppaniasi tänään tavalla, josta tiedät hänen pitävän.

4.12. Kehu tänään kumppaniasi asiasta, jonka hän on tehnyt erityisen hyvin.

3.12. Kerro kumppanillesi, mitä sellaista sinulle tärkeää olet saanut häneltä, mitä et muualta olisi voinut saada tai et ole saanut - siis missä hän on sinulle ainutlaatuinen!

2.12. Kysy kumppaniltasi tänään, kuinka hänen päivänsä on mennyt.

1.12. Kerro tänään kumppanillesi, mitä hänessä erityisesti arvostat.

Ei kommentteja