Tekstin koko

Blogi

Arkisto

Arkisto

3 kirjoitusta

Kirjoitukset ajalta: helmikuu 2018

Rukoushelmeilyä ja helmiä Raamatusta

Maanantaina 26. helmikuuta 2018 | Satu Rytilahti


Leiriraamiksesta
Rakkauden kaksi punaista helmeä: Sinä olet Jumalalle rakas! Rakkaus ei vähene vaan kasvaa käytettäessä.
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi. Toinen on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." (Mark. 12:30-31)

Rukoushelmeilyä ja helmiä Raamatusta

Hiihtolomaviikolla lähes 120 lasta nuorta kokosivat rukoushelmet itselleen.

Tärkeätä ei oikeasti ole ne helmet, vaan rukous. Rukoushelminauha kertoo, ettei ole olemassa yhtäkään tilannetta elämässä, ettei siihen mahtuisi rukousta. Onneksi! Rukoukseen ei tarvitakaan paljon sanoja... lauletaan laulussa, myös hiljaisuus on arvokasta. Oikeastaan sen merkitys korostuu entisestään kun maailma täyttyy jatkuvasta hälystä. Siksi helminauhassa on kuusi hiljaisuuden helmeä. Jos koko ajan itse olisimme äänessä miten voisimme kuulla Jumalaa?

Onko sitä kiireisellä ja sivistyneellä nykyajan ihmisellä ylipäätään aikaa pysähtyä kuulemaan Jumalaa? Eikös ne vaiheet olleet ja menneet, jolloin Jumala puhui ihmisille? Tekisi kovasti hyvää - myös minulle itselleni -  ehtiä pysähtymään, hiljaisuuteen kuuntelemaan Jumalaa, sillä: kyllä, Jumala puhuu edelleen meille! Sitä ei tapahtunut vain Raamatun synnyn aikoihin. Raamattu, vaikka onkin vanha kirja, on mitä suurimassa määrin ajassa! Ja ajankohtainen!

Raamattu - Jumalan rakkauskirje ihmisille - on täynnä suuria aarteita, joka tilanteeseen. Rukous ja Raamattu yhdessä on melkoisen tehokas pakkaus - apu moneen vaivaan ja ilon ja kiitollisuuden kaksinkertaistaja (ellei enemmänkin).

Lasten ja nuorten kanssa hiihtoloman leireillä oltiin rukouksen maailmassa ja etsittiin Raamatusta lohtua, kannustusta, ohjeita elämään ja iloa ja kiitollisuutta - kaikkea hyvää mitä Kaikkivaltias meille tarjoaa. Kunpa nuo rukouksen ja Raamatun helmet jäisivät elämään arkeen ja juhlaan, haastaviin vaiheisiin ja riemun hetkiin!

 

 

Yksi kommentti

Tule kuulemaan Tansanian työstä!

Tiistaina 20. helmikuuta 2018 | Johanna Rantalankila

Lähetystyötä Tansaniassa - lähetystyöntekijä Riitta Heino vierailee Hyvinkäällä

Reilu 30 vuotta sitten viisihenkinen Heinon perhe lähti lähetystyöhön Tansaniaan.  Elinolosuhteet muuttuivat lähdön myötä.  Suomen individualistinen elämäntapa muuttui ihmisen kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen.   

Riitta Heino on ammatiltaan teologian maisteri, kouluttaja, arvoltaan rovasti ja ruustinna. Hänellä on myös kokemusta maahanmuuttajatyöstä.  Miehensä Olavi Heino on myös pappi ja rovasti.  Ennen Suomen paluutaan he toimivat teologisten aineiden opettajina Nyakaton luterilaisessa koulutuskeskuksessa Mwanzassa, Tansaniassa.

Riitta Heino on kirjoittanut kirjan Puuttuiko teiltä mitään? (Suomen Lähetysseura 2015) Kirjassaan hän kertoo rehellisen päiväkirjamaisesti elämästään niin Suomessa, Malawissa kuin Tansaniassakin.  Aiemmin häneltä on ilmestynyt Tähtiä Victorianjärven yllä, (Suomen Lähetysseura 1997) jossa hän kertoo vuoden ajalta työstään sukuma-heimon pappina.

Lähetystyöntekijä, pastori Riitta Heino tulee kertomaan lähetystyön arjesta Lähetyksen päivähetkeen torstaina, 1.3. klo 13.
Paikka on Vanha kirkko, Uudenmaankatu 13. Tervetuloa! 

Ei kommentteja

Liukasta laskiaista!

Maanantaina 5. helmikuuta 2018 | Anna-Mari TukevaLiukasta laskiaista, ota kevään valo vastaan!

Laskiaista vietetään seitsemän viikkoa ennen pääsiäistä. Laskiaissunnuntaina, joka tänä vuonna osuu 11.2, alkaa pääsiäisen odotus ja paastonaika, joka loppuu pääsiäisenä.

Nyt olemme saaneet nauttia aurinkoisista pakkaspäivistä ja runsaasta lumentulosta. Nähtäväksi jää pysyykö lumi laskiaiseen saakka. Perinteisesti laskiainen on hyvä aika ulkoilla koko perheen ja ystävien kanssa. Monissa paikoissa vietetään laskiaisriehaa. Yhdessä olo ja ulkoilu tekevät kaikille hyvää!

Laskiainen on iloinen juhla, jolloin on perinteisesti nautittu hyvästä, ehkä raskaasta ruokaa, sillä edessä on paastonaika. Silloin liha voi jäädä kokonaan pois tai paastota voi toki muustakin, esim. herkuista, somesta, televisiosta.

Meillä Hyvinkään seurakunnassa on perinteisesti vietetty Laskiaistapahtumaa Sääksin leirikeskuksessa yhdessä Nurmijärven seurakunnan kanssa. Molemmat leirikeskukset ovat avoinna ja niihin voi mennä nauttimaan hernekeittoa ja pannaria sekä kahvia ja laskiaispullaa. Leirikeskusten ympäristöstä löytyy monenlaista tekemistä. Jos lunta riittää, saadaan hyvä pulkkamäki mäntyrinteeseen. Sinne kannattaa ottaa omat pulkat ja liukurit mukaan. Lisäksi on monenlaista yhteistä tekemistä, mm. toimintapisteitä, liikuntarata ja talutusratsastusta. Lysti-Lammas on mukana myöskin ulkoilemassa. Kokeilisikohan Lysti tänä vuonna vaikka lumikenkäilyä?

Hyvinkään puolella kappelissa on lauluhetket klo 10.30 ja 12. Sinne on hyvä tulla hetkeksi laulelemaan ja leikkimään. Lauletaan tuttuja lastenvirsiä ja ehkä joitakin tutuiksi tuleviakin. Ja sitten vaikka sitä hernesoppaa syömään. Myöskin makkaraa voi paistaa nuotiotulilla, joita partiolaiset pitävät yllä. Toki voi myös pakata omat eväät mukaan ja nauttia niistä vaikkapa nuotion ääressä. Yhdessä ulkoillessa saa iloisen ja reippaan mielen.

Talviolympialaiset Perttulan urheilupuistossa

Laskiaissunnuntain jälkeisellä viikolla vietetään laskiaistiistaita. Silloin on myös hyvä lähteä ulkoilemaan ja hakemaan punaisia poskia.

Tänä vuonna Ystävänpäivä, jota vietetään 14.2., osuu laskiaistiistaista seuraavaan päivään. Silloin on koko perheen Talviolympialaiset Perttulan urheilupuistossa. Seurakunnan lastenohjaajat järjestävät lapsiperheille ohjelmallisen aamupäivä. Yhteinen aloitus on klo 9, jossa saadaan ohjeet Talviolympialaisten kulkuun. Laduille pääsee hiihtämään, ja siellä saa myös tarvittaessa apua. Myöskin jäähalli on käytössä ja sinne pääsee kaikki kypäräpäiset luistelemaan. Touhuilun lomassa on mukava syödä omia eväitä ja grilli on kuumana siitä varten. Kaikille tarjotaan mehua ja keksiä.

Siispä nyt kannattaa suunnata ulkoilemaan, ja tietenkin joka päivä. Aurinkoinen sää houkuttelee ulkoilemaan. Myöskin pilvisinä ja sateisina päivinä kannattaa kipaista ulos. Yhdessä oleminen ja tekeminen on mukavaa, myös ulkona. Päivät pitenevät ja valo lisääntyy kevättä kohti. Huomataan se. Nautitaan siitä!

Kiitos, kun meillä on monipuoliset vuodenajat.
Kiitos, kun saamme tehdä monenlaisia asioita ulkona.
Kiitos siitä, kun meillä on läheisiä ihmisiä, joiden kanssa saamme viettää mukavia hetkiä.
Kiitos Jeesus, kun olet luvannut olla meidän kanssa joka päivä. Aamen

Ei kommentteja

Hyvinkään Seurakunta | PL 29 (Hämeenkatu 16), 05801 Hyvinkää | puh. 040 8050 200 |