Yksi kirjoitus

Kirjoitukset ajalta: lokakuu 2018

Työtoverin muistolle

Torstaina 25. lokakuuta 2018 | Laura Jokinen

Vietämme työpaikalla paljon aikaa ja pitkään samassa paikassa työskennellessä tulee myös työkavereista tärkeä osa elämää. Hyvä työkaveri tekee töihin menemisestä mieluisaa. Tutkimuksetkin ovat osoittaneet, että työyhteisössä viihtyminen on suoraan yhteydessä työntekijän sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin.

Hyvinkään seurakunnan varhaiskasvattaja Maarit Rytkönen kuoli pitkäaikaiseen sairauteen vuoden 2017 lopulla. Hän ehti tehdä seurakunnassamme töitä kolmisenkymmentä vuotta ja sinä aikana tavata valtavan määrän perheitä ja tutustua moniin työkavereihin. Maaritin työkaverit kutsuttiin 24.10.2018 konserttiin, jonka hän olisi halunnut järjestää päiväkerholaisille. Maarit ei ehtinyt tätä tekemään mutta työkaverit halusivat toteuttaa hänen toiveensa. Niinpä kaikki seurakunnan päiväkerholaiset saivat tulla tanssimaan, laulamaan ja viettämään yhteistä aikaa perheensä kanssa Vehkojan seurakuntakeskukseen. Pieni suuri seikkailu-yhtye Porista; Tommi Huuskonen, Olli Helenius, Ville Salminen ja Marko Mäkinen saivat vipinää puntteihin ja hymyn huulille. Kyseinen bändi oli oikein sopiva ja uskon, että Maarit olisi tästä pitänyt. Hän kun sai työkavereittensa huulille myös hymyn. Heidän biisejään pystyy kuuntelemaan youtubesta, sieltä löytyy kerholaistenkin suosikki sateenkaaren värejä ja kirkonrotta. Heidän monissa lauluissaan on myös hengellinen sanoma ja siksi ne sopikin erittäin hyvin tähän muistokonserttiin.

"Asenne ratkaisee", niin kuin bändi laulussaan 'Asenne' laulaa. "Kaikille huudan hyvän huomenen ja kavereille moikkailen." Muistetaan toivottaa työkavereille hyvää huomenta, moikataan kun tavataan ja kohdataan. Hymykin riittää huomiomaan toinen toisemme niin arjessa kuin töissä.

"Sateenkaaren värejä ja niiden sävyjä, Luojan luomia näet kaikkialla. Sininen ja valkoinen, värit ovat vapauden. Kädet ristiin laitan, olen kiitollinen. "(Pieni suuri seikkailu: sateenkaaren värejä)

Kiitollisia olemme kaikista ihanista työkavereista, joita olemme saaneet tavata. Kiitos, että saimme tutustua Maarittiin. Ihanaan, toiset huomioon ottavaan, positiiviseen ja aktiiviseen työntekijään. Hän saa katsella sateenkaaren värejä nyt Jumalan luona. Me työkaverit vilkutimme sinulle Maarit tänään konsertissa, kaipaamme sinua. Olet ajatuksissamme.

"Taivaan Isän kämmenellä turvassa saat olla, taivaan Iskän taskussa et oo hunningilla. Taivaan isä tietää meidät jokaiset, taivaan Isä tuntee meidän tarpeemme. " (Pieni suuri seikkailu: kirkonrotta)

Hyvinkään seurakunnan varhaiskasvattajat

Pieni suuri seikkailu -yhtye Porista esiintyi lasten konsertissa.

Ei kommentteja