Anni Viuhko

Anni on isonen ja nuori seurakuntalainen.

Kuutsi, mikä se on ja mitä siellä tehdään?

Torstaina 17. elokuuta 2017 | Anni Viuhko

Kuutsi on seurakunnan rippikoulu- ja nuorisotyön yhdessä järjestämä leiri, jonne kutsutaan kaikki vuoden aikana rippikoulunsa käyneet. Viikonloppu on täynnä erilaista ohjelmaa, on laulua ja leikkiä, opetusta ja hartautta, tekemistä ja hiljaisuutta. Ja kaikkea tätä tehdään ja koetaan yhdessä.

Suuri leiri ei mitenkään onnistuisi ilman avustajina toimivia vanhempia nuoria. Tässä yhden avustajan kertomus leiriltä:

Perjantaina me avustajat lähdimme 15.45 kohti Päiväkummun leirikeskusta iloisin mielin ja odotukset korkealla. Teimme vielä viimeiset valmistelut, jotta kaikki olisi kunnossa kun leiriläisbussit saapuvat. Ensimmäisenä piti löytää jokaiselle oma paikka, mihin majoittua. Kun se oli hoidossa, siirryimme kohti telttaa aloitustapahtumaan. Siellä meille kerrottiin leirin säännöistä, sekä kaikkea muuta tarpeellista. Suuri teltta täyttyi naurusta ja puheensorinasta, kun koko noin 170-henkinen leiriporukka odotti ohjelman alkamista. Aloitustilaisuuden jälkeen kävimme syömässä ja seuraavaksi oli illan keikan vuoro, jossa saimme nauttia gospelräppäri Mikavelin musiikista. Konsertin jälkeen oli iltahartaus, jonka jälkeen alkoi hiljaisuus ja pääsimme nukkumaan.

Aamulla herätessämme kahdeksan aikaan kävimme syömässä ja sen jälkeen hiljennyttiin aamuhartauteen. Tämän jälkeen alkoivat kanavat. Itse kävin musakanavassa, jossa laulettiin ja musisoitiin ja toisena kanavana minulla oli cross dancing, jossa opettelimme yksinkertaisen koreografian ja tanssimme sen mukaan. Kanavia, joista sai valita kaksi mieleistä oli useita erilaisia: pohdittiin omaa elämää, sosiaalista mediaa, Jumalan luomistyötä, Jeesuksen todellisuutta ja paljon muutakin. Kanavien jälkeen kävimme syömässä ja sitten alkoivat erilaiset työpajat. Pajoina oli letun paistoa, korujen askartelua, kengurupainia, kuplajalkapalloa, kynsilakkapajaa, jalkapallobiljardia ja vaikka mitä mukavaa aktiviteettia. Työpajojen jälkeen kokoonnuimme päivän pläjäykseen, jossa Leevi Helo johdatteli meitä Raamatun sanan äärelle. Päivän pläjäyksen jälkeen oli taas aika syödä, ja täydellä vatsalla olikin hyvä nauttia toisten nuorten tekemästä, erittäin huolella valmistellusta satuaiheisesta iltaohjelmasta. Iltaohjelman jälkeen söimme iltapalan, menimme iltahartauteen ja nukkumaan. Aamulla meillä oli aamupala ja sen jälkeen messu, jonka valmisteluun itsekkin sain osallistua. Tämän jälkeen meillä oli aamushow, jossa saimme nauttia rippileirien sketseistä. Sitten kävimme syömässä ja siivosimme majoitusrakennukset.

Vielä ennen lähtöä kokoonnuimme yhdessä lopetustapahtumaan jossa saimme nauttia tarinankertoja Kiisi Isotalon tarinatuokiosta. Lopetustapahtuman jälkeen bussit jo odottivatkin meitä valmiina aloittamaan matkan kotia kohti. Kerrassaan mahtava ja tapahtumarikas viikonloppu. Iso kiitos kaikille leirillä olleille ja sitä järjestäneille.

Kuutsin teemana oli Olipa kerran. Monesti sadut päättyvät sanoihin "Sen pituinen se..", mutta Kuutsin tarina jatkuu taas ensi vuonna!

Ei kommentteja