Tekstin koko

Blogi

Arkisto

Satu Rytilahti

Kirjoittaja on Hyvinkään seurakunnan nuorisotyönohjaaja.

Rukoushelmeilyä ja helmiä Raamatusta

Maanantaina 26. helmikuuta 2018 | Satu Rytilahti


Leiriraamiksesta
Rakkauden kaksi punaista helmeä: Sinä olet Jumalalle rakas! Rakkaus ei vähene vaan kasvaa käytettäessä.
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi. Toinen on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." (Mark. 12:30-31)

Rukoushelmeilyä ja helmiä Raamatusta

Hiihtolomaviikolla lähes 120 lasta nuorta kokosivat rukoushelmet itselleen.

Tärkeätä ei oikeasti ole ne helmet, vaan rukous. Rukoushelminauha kertoo, ettei ole olemassa yhtäkään tilannetta elämässä, ettei siihen mahtuisi rukousta. Onneksi! Rukoukseen ei tarvitakaan paljon sanoja... lauletaan laulussa, myös hiljaisuus on arvokasta. Oikeastaan sen merkitys korostuu entisestään kun maailma täyttyy jatkuvasta hälystä. Siksi helminauhassa on kuusi hiljaisuuden helmeä. Jos koko ajan itse olisimme äänessä miten voisimme kuulla Jumalaa?

Onko sitä kiireisellä ja sivistyneellä nykyajan ihmisellä ylipäätään aikaa pysähtyä kuulemaan Jumalaa? Eikös ne vaiheet olleet ja menneet, jolloin Jumala puhui ihmisille? Tekisi kovasti hyvää - myös minulle itselleni -  ehtiä pysähtymään, hiljaisuuteen kuuntelemaan Jumalaa, sillä: kyllä, Jumala puhuu edelleen meille! Sitä ei tapahtunut vain Raamatun synnyn aikoihin. Raamattu, vaikka onkin vanha kirja, on mitä suurimassa määrin ajassa! Ja ajankohtainen!

Raamattu - Jumalan rakkauskirje ihmisille - on täynnä suuria aarteita, joka tilanteeseen. Rukous ja Raamattu yhdessä on melkoisen tehokas pakkaus - apu moneen vaivaan ja ilon ja kiitollisuuden kaksinkertaistaja (ellei enemmänkin).

Lasten ja nuorten kanssa hiihtoloman leireillä oltiin rukouksen maailmassa ja etsittiin Raamatusta lohtua, kannustusta, ohjeita elämään ja iloa ja kiitollisuutta - kaikkea hyvää mitä Kaikkivaltias meille tarjoaa. Kunpa nuo rukouksen ja Raamatun helmet jäisivät elämään arkeen ja juhlaan, haastaviin vaiheisiin ja riemun hetkiin!

 

 

Yksi kommentti

Hyvinkään Seurakunta | PL 29 (Hämeenkatu 16), 05801 Hyvinkää | puh. 040 8050 200 |