Uskon maisemia

13.11.2017 9.06 | Laura Jokinen

Maalit ja pensselit esiin, on jälleen tiistai-ilta. Olen käynyt tänä syksynä seurakuntakeskuksessa yhdessä reilun kymmenen muun maalaamisesta kiinnostuneen kanssa. En ole pitänyt itseäni maalarina, mutta tässä ryhmässä ei ole kokemuksella väliä. Tarkoitus on antaa värien siirtyä paperille oman sielun maiseman tahdissa.

Kurssilla pysähdytään kristinuskon sanoman äärelle luovasti eläytyen, maalaten, keskustellen ja hiljentyen. Lähtökohtina luetaan aiheeseen liittyviä tekstejä tai kuunnellaan musiikkia. Kuvan toteutuksessa on jokaisen oma jälki tärkeä. Maalaaminen voi olla leikkiä tai sukeltamista, vaikka pelkkää väriä. Kurssi on tarkoitettu niin aloittelijoille kuin kokeneillekin kuvantekijöille. Kurssin vetäjinä toimivat taiteilija, TM, Anna Rauhala ja pastori, psykoterapeuttiopiskelija Petra Pohjanraito.

Tiistai-ilta alkaa siis Annan valitsemilla Raamatun kohdilla, runoilla, musiikilla. Jokaisella kerralla on oma teemansa; esim. jalanjäljet, puut, kalliot, meri. Keskustelemme tekstien lomassa ajatuksista, joita herää. Samalla kun kuuntelen tekstejä ja toisten ajatuksia, alkaa mielessäni kulkea eri värejä, kuvioita, sieluni maisema. Käteni haluavat päästä pian pensseleiden ja värien kimppuun. Levittäydymme kukin paperimme ääreen ja rauhallinen yhdessä olo antaa jokaiselle mahdollisuuden maalata omaa sisintään.  Joku ehtii tehdä useamman teoksen, toinen maalaa yhtä paperia. Värejä on monia, jokainen teos on erilainen, ihan niin kuin me maalaritkin.

Kun olemme maalanneet omat uskon maisemat, kokoonnumme jakamaan niistä sen mitä haluamme. Tämä jakaminen on ollut erittäin tärkeää ja on ollut mielenkiintoista kuulla mitä joku muu näkee omassa paperissani. Toinen voi nähdä maalauksessa jotain mitä en ole tullut ajatelleeksi ja se tuntuu hyvältä.

Päätämme illan Petran valitsemiin teksteihin ja rukouksiin. Palaan kotiin oma teos kainalossa ja minulla on hyvä olla. Olen saanut hetken rauhoittua arjen keskellä. Olen saanut kotiin taideteoksen, joka herättää tunteita joka kerta katsoessani sitä. Siinä on sielun värejä ja uskon maisemia.

Vielä ehdit katsomaan myös Hyvinkääläisten taiteilijoiden näyttelyä "Minun uskoni", joka on avoinna 19.11. asti  Hyvinkään kirkon yläsalissa. Hyvinkään seurakunnan juhlavuoden viimeinen taidenäyttely osui Reformaation juhlaviikolle, ja se järjestetään yhteistyössä Hyvinkään Taiteilijaseuran kanssa. Aukioloajat: ma-su 12-16 ja lisäksi keskiviikkoisin 16-19. Äänestä suosikkiteostasi näyttelyssä käydessäsi. Kolme eniten ääniä saaneiden teoksien nimet julkaistaan näyttelyn jälkeen.

Ei kommentteja "Uskon maisemia"

Kommentoi "Uskon maisemia"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.