Liukasta laskiaista!

5.2.2018 10.33 | Anna-Mari Tukeva

Liukasta laskiaista, ota kevään valo vastaan!

Laskiaista vietetään seitsemän viikkoa ennen pääsiäistä. Laskiaissunnuntaina, joka tänä vuonna osuu 11.2, alkaa pääsiäisen odotus ja paastonaika, joka loppuu pääsiäisenä.

Nyt olemme saaneet nauttia aurinkoisista pakkaspäivistä ja runsaasta lumentulosta. Nähtäväksi jää pysyykö lumi laskiaiseen saakka. Perinteisesti laskiainen on hyvä aika ulkoilla koko perheen ja ystävien kanssa. Monissa paikoissa vietetään laskiaisriehaa. Yhdessä olo ja ulkoilu tekevät kaikille hyvää!

Laskiainen on iloinen juhla, jolloin on perinteisesti nautittu hyvästä, ehkä raskaasta ruokaa, sillä edessä on paastonaika. Silloin liha voi jäädä kokonaan pois tai paastota voi toki muustakin, esim. herkuista, somesta, televisiosta.

Meillä Hyvinkään seurakunnassa on perinteisesti vietetty Laskiaistapahtumaa Sääksin leirikeskuksessa yhdessä Nurmijärven seurakunnan kanssa. Molemmat leirikeskukset ovat avoinna ja niihin voi mennä nauttimaan hernekeittoa ja pannaria sekä kahvia ja laskiaispullaa. Leirikeskusten ympäristöstä löytyy monenlaista tekemistä. Jos lunta riittää, saadaan hyvä pulkkamäki mäntyrinteeseen. Sinne kannattaa ottaa omat pulkat ja liukurit mukaan. Lisäksi on monenlaista yhteistä tekemistä, mm. toimintapisteitä, liikuntarata ja talutusratsastusta. Lysti-Lammas on mukana myöskin ulkoilemassa. Kokeilisikohan Lysti tänä vuonna vaikka lumikenkäilyä?

Hyvinkään puolella kappelissa on lauluhetket klo 10.30 ja 12. Sinne on hyvä tulla hetkeksi laulelemaan ja leikkimään. Lauletaan tuttuja lastenvirsiä ja ehkä joitakin tutuiksi tuleviakin. Ja sitten vaikka sitä hernesoppaa syömään. Myöskin makkaraa voi paistaa nuotiotulilla, joita partiolaiset pitävät yllä. Toki voi myös pakata omat eväät mukaan ja nauttia niistä vaikkapa nuotion ääressä. Yhdessä ulkoillessa saa iloisen ja reippaan mielen.

Talviolympialaiset Perttulan urheilupuistossa

Laskiaissunnuntain jälkeisellä viikolla vietetään laskiaistiistaita. Silloin on myös hyvä lähteä ulkoilemaan ja hakemaan punaisia poskia.

Tänä vuonna Ystävänpäivä, jota vietetään 14.2., osuu laskiaistiistaista seuraavaan päivään. Silloin on koko perheen Talviolympialaiset Perttulan urheilupuistossa. Seurakunnan lastenohjaajat järjestävät lapsiperheille ohjelmallisen aamupäivä. Yhteinen aloitus on klo 9, jossa saadaan ohjeet Talviolympialaisten kulkuun. Laduille pääsee hiihtämään, ja siellä saa myös tarvittaessa apua. Myöskin jäähalli on käytössä ja sinne pääsee kaikki kypäräpäiset luistelemaan. Touhuilun lomassa on mukava syödä omia eväitä ja grilli on kuumana siitä varten. Kaikille tarjotaan mehua ja keksiä.

Siispä nyt kannattaa suunnata ulkoilemaan, ja tietenkin joka päivä. Aurinkoinen sää houkuttelee ulkoilemaan. Myöskin pilvisinä ja sateisina päivinä kannattaa kipaista ulos. Yhdessä oleminen ja tekeminen on mukavaa, myös ulkona. Päivät pitenevät ja valo lisääntyy kevättä kohti. Huomataan se. Nautitaan siitä!

Kiitos, kun meillä on monipuoliset vuodenajat.
Kiitos, kun saamme tehdä monenlaisia asioita ulkona.
Kiitos siitä, kun meillä on läheisiä ihmisiä, joiden kanssa saamme viettää mukavia hetkiä.
Kiitos Jeesus, kun olet luvannut olla meidän kanssa joka päivä. Aamen

Ei kommentteja "Liukasta laskiaista!"

Kommentoi "Liukasta laskiaista!"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.