Pyhäkoulussa on mielenkiintoista

25.6.2018 14.03 | Anna-Mari Tukeva

Hei, mitä me tänään tehdään? Kuuluu lasten suusta tullessamme pyhäkouluun. Lapset ovat innokkaina mukana, kun käymme läpi päivän aihetta.

Pyhäkoulujen kevätretkellä Sääksissä aiheena oli ehtoollinen. Istuimme ulkona vilteillä. Ensin tutustuimme toisiimme sanoen nimen ja lempiruuan. Tutun Jumalan kämmenellä -laulun jälkeen teimme soittimet, joilla saimme säestää seuraavissa lauluissa. Tämän rytmimunan voisi ottaa seuraavilla kerroilla pyhäkouluun mukaan ja soittaa sielläkin. Seuraavaksi oli vuorossa leikki: hedelmäsalaatti. Oli hauskaa vaihtaa paikkaa banaanina, appelsiinina, mansikkana tai omenana ja välillä tietenkin sekoittaa koko hedelmäsalaatti. Pienimmät olivat hienosti mukana ja isommat auttoivat muistamaan, mikä olikaan kenenkin hedelmä.

Siirryttiin tutkimaan päivän aihetta. Minulla oli mukana Sääksin kappelin ehtoollisvälineet. Kauniit saviset astiat. Tutkimme miltä leipä eli öylätti näyttää. Mikä kuva siinä on? Pieni 2-vuotias tuli ihan viereen ihmettelemään ja meni siitä sitten kertomaan äidille omalla kielellään mitä näki. Ihanaa mukana elämistä! Sitten kaadoin kannuun rypälemehua. Punaista! Siihen saimme dipata öylätin palan ja maistaa sitä. Lasten Raamatusta luin kohdan, missä Jeesus asettaa ehtoollisen opetuslasten kanssa.

Lopuksi vielä rukoilimme Isä meidän -rukouksen ja lauloimme Lasten virsiä. Loppulauluna oli Suvivirsi, niin sopiva rannalle kesäpäivänä, mäntyjen katveeseen. Luoja meitä helli ja siunasi yhteisenä retkipäivänä Sääksissä. Siitä olikin hyvä siirtyä makkaran paistoon, nyyttäripöydän äärelle, uimaan ja saunomaan. Olimme niin kuin Jeesuksen aikaan, söimme hyvin ja vietimme mukavaa aikaa yhdessä.

Pyhäkouluja on monenlaisia. Hyvinkään seurakunnassa on pyhäkoulu joka sunnuntai kirkossa klo 10 messussa ja samoin Paavolassa. Myös Kohti-illoissa ja Toivon illoissa on pyhäkoulut, usein niin että alle kouluikäisille on omansa ja pienemmille omansa. Lisäksi pyhäkoulun voi tilata kotiin. Kirjepyhäkoulun kirje tulee lapselle aina kun Lastenkirkko -lehti ilmestyy, siis 8 kertaa vuodessa. Tähän voi liittyä ilmoittautumalla minulle.

Pyhäkouluja ei ole ilman pyhäkoulun ohjaajia. On hienoa, että meillä on vapaaehtoisia mukana tässä toiminnassa. Varsinkin nuoria on innostunut tulemaan mukaan. Lisää ohjaajia toki mahtuu, jotta vuoroja voidaan jakaa useammalle. Tärkeä lasten kristillinen kasvatus on kotien ja vanhempien vastuulla, ja tässä me voimme olla osaltamme tukemassa ja järjestämässä toimintaa pyhäkoulun puitteissa. Jos innostuit tai heräsi kysymyksiä, ota vain yhteyttä minuun.

Nyt pyhäkoulutkin ovat lomalla. Ne jatkuvat taas syksyllä. Seuraa seurakunnan ilmoittelua. Kesällä voisi toki olla esim. pop up -pyhäkouluja. Jos sellainen sattuu kohdalle, tervemenoa mukaan!

Ei kommentteja "Pyhäkoulussa on mielenkiintoista"

Kommentoi "Pyhäkoulussa on mielenkiintoista"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.