Tekstin koko

Blogi

Arkisto

Ilahduttavat kädet

2.7.2018 12.49 | Carina Lievendahl

 
Kuva: Desing Marleena Ansio

Katselen edessäni olevaa lähimmäistäni. Hänen käsiään. Ne ovat nyt siteiden peitossa. Valkeiden siteiden, jotka suojaavat hänen ihoaan. Mietin, miten Raamatussa on Psalmissa 119 rohkaisu Jumalan käsistä, jotka ottavat tänään, tässä hetkessä, meidät molemmat vastaan: "Minä kohotan käteni sinun puoleesi, minä tutkiskelen sinun käskyjäsi. Ne ovat minulle rakkaat." Mihin Jumala kutsut käsiäni tänään, miten toivot lähimmäiseni käsien saavan hoivaa, lohtua ja iloa? Käskyistäsi tärkein on rakkauden käsky.

Avautuu mahdollisuus. Lähimmäiseni kädet eivät pysty näppäilemään puhelimen numeroita. Otamme matkapuhelimen esiin, pystyn olemaan apukäsinä hänelle. Ilo on molemmin puolinen, hänen asiansa tulee hoidetuksi. Hymy on meillä molemmilla herkässä. Jumala, Sinä virvoitit sielumme: Sinä luot uutta, pienellä yksinkertaisella tavalla. Armossa ja yksinkertaisuudessa Sinä tulet elämäämme. Teet "tien autiomaahan ja joet kuivuuden keskelle" (Jes. 43: 19).

Olin ystäväni kanssa mökillä. Hänellä on polvi kipeänä, hän ei pysty kumartumaan alas. Hänen koiransa kaipaavat suihkun vilvoitusta. Yhdessä, hänen kätensä ja minun käteni, saavat nelijalkaisten suihkutuksen hoidettua. Vesi hoitaa, vilvoittaa ja puhdistaa. Pystyn kumartumaan, pesemään pienet kauniit käpälät. Hän täydentää yhteistyötä pitämällä koiriensa kaulapannoista kiinni omilla käsillään. Iloiset puhtaat nelijalkaiset kaverukset saavat namit palkinnoksi, me hymyilemme tyytyväisinä. Käsiemme yhteistyö, näkyy kauniina valkeina osina karvakuonojen turkkien hohtaessa. Päästämme koirat vapaaksi mökkiin, ne katselevat kaunista suomalaista järvimaisemaa, joka avautuu edessämme. Puut ja niiden vehreät kauniit lehdet havisevat vienossa tuulessa. Raamatun sanoin luonto kumartaa ja kiittää, Jumalan alati uutta luovassa kauneudessa:

"Iloiten te saatte lähteä matkaan, ja onnellisesti te pääsette perille. Vuoret ja kukkulat riemuitsevat teidän edessänne, ja kaikki metsän puut taputtavat käsiään." Luotan ja uskon, että metsän puiden "kädet", lehdet, iloitsevat, jokaisen meidän ystävällisestä teostamme, ilahduttavista käsistämme.

Mihin sinun käsiäsi kutsutaan tänään arjessa? 

Herran väkevän käden voimaa omiin käsiisi toivottaen
Carina Lievendahl
sairaalapastori  

Ei kommentteja "Ilahduttavat kädet"

Kommentoi "Ilahduttavat kädet"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 
 

Hyvinkään Seurakunta | PL 29 (Hämeenkatu 16), 05801 Hyvinkää | puh. 040 8050 200 |