Tuumailua ”Lähde lähemmäs” -Lähetyksen kesäpäiviltä

16.7.2018 16.19 | Johanna Rantalankila

Hyvinkään kaupungin nimikkokasvi on Rautatienomenapuu

Ensi kesän Lähetyksen kesäpäiviä ajatellen olen "lähtenyt lähemmäs" tutustuakseni päivien eri ohjelmiin. Olen "lähtenyt lähemmäs" kohtaamaan ystäviä ja saadakseni uutta tietoa lähetyksestä. Ennen kaikkea olen lähtenyt lähemmäksi elävää Vapahtajaa, Jeesusta Kristusta ja saanut rohkaisua raamattutunneista ja rukouksesta.

Satavuotias Hyvinkään seurakunta ottaa innolla vastaan vuoden 2019 Lähetyksen kesäpäivien järjestelyvastuun.  Hyvinkään seurakunnalla on vankka kokemus kristillisten kesäjuhlien järjestäjänä. Viimeisen 10 vuoden aikana olemme järjestäneet neljän eri järjestön valtakunnalliset kesäjuhlat.  Olemme iloisia siitä, että nyt pystyimme ottamaan Kylväjän antaman haasteen vastaan, sillä ensimmäinen yhteydenotto kesäpäivien tiimoilta tuli silloiselta kotimaantyönjohtaja Erkki Puhalaiselta jo vuonna 2013.

Hyvinkää on vankka lähetystyötä tukeva seurakunta.  Jo 1970-luvun alussa seurakunnan pitopalvelu alkoi tukea lähetystyötä omalla toiminnallaan. Tänä päivänä pitopalvelun normaalin toiminnan lisäksi järjestetään lähetysmyyjäiset kahdeksan kertaa vuoden aikana. Edelleen osa pitopalvelun tuotosta ohjataan lähetystyölle. Lähetystyön hyväksi toimii myös miesten lähetystoimintapiste, joka mm. lähimmäisavun kautta antaa mahdollisuuden tukea lähetystyötä.  Vuosittain järjestetään myös lähetystyön ajankohtaispäivä, jossa lauantai on täynnä ajankohtaista lähetysasiaa. Päivä päättyy musiikki-/teatteriesitykseen. Kesäisin seurakunta järjestää lähetystyön hyväksi Missiogolfin, joka pelataan tänä vuonna tiistaina 24.7. Hyvinkään Golfin kentällä. Ilmoittautumisaika on menossa, joten tervetuloa mukaan!

Hyvinkään seurakunta on myös tunnettu kirkkoteatterista. Niinpä Lähetyksen kesäpäivillä on mahdollisuus nähdä, mitä teatteri Beta esittää tulevana kesänä.

Lähetyksen kesäpäivien juhlapaikkana on Hyvinkään kirkonmäki, joka sijaitsee kaupungin keskustassa.  Rautatieasema, bussiyhteydet, majoitus ja muut palvelut löytyvät vain 600 m säteellä. Pääpaikkana on Aarno Ruusuvuoren suunnittelema Hyvinkään kirkko sekä viereinen seurakuntakeskus.

Toivon, että ensi vuoden Lähetyksen kesäpäivät kantaisivat hedelmää; tuleva vuosi on Kylväjän strategiassa nimetty juuri hedelmää kantavaksi. Hedelmää voisi verrata vaikkapa rautatienomenapuihin, jonka muunnos on aikanaan kehitetty Hyvinkäällä silloisessa VR:n keskuspuutarhassa. Omenapuun vahva runko kannattelee sateenvarjomaisesti levittyviä puun oksia. Niinpä lähetyksen kesäpäiviä valmistellessa ohjaavana raamatun kohtana voisikin olla Jeesuksen sanat: "Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään" (Joh. 15:5).

Tulevia Lähetyksen kesäpäiviä tulemme järjestelemään rukoillen. Toivon, että siihen rukoukseen voit yhtyä ja näin olet osaltasi valmistelemassa kanssamme kesäpäiviä.

Lähetyksen tehtävä on annettu meille kaikille; toisten osa on toimia lähtijöinä, toisten lähettäjinä. Jokaisen tehtävä on merkityksellinen ja arvokas. Jeesus sanoo lähetyskäskyssään: menkää ja tehkää - eikä tulkaa ja istukaa.   Lähdemmepä lähemmäs tai kauemmaksi, Jeesus rohkaisee meitä: "Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte" Joh. 15:16.

Hänen rohkaisemana ja armonsa tukemina me saamme lähteä toteuttamaan Hänen tahtoaan ja antamaansa tehtävää juuri nyt.

Olet lämpimästi tervetullut rakentamaan Lähetyksen kesäpäiviä ensi kesälle sekä osallistumaan ohjelmaan!

(Lähetyksen kesäpäiviä vietetään Hyvinkäällä 14.-16.6.2019).

Ei kommentteja "Tuumailua ”Lähde lähemmäs” -Lähetyksen kesäpäiviltä"

Kommentoi "Tuumailua ”Lähde lähemmäs” -Lähetyksen kesäpäiviltä"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.