Cross Factor - Kuutsi 2018

23.8.2018 15.08 | Laura Jokinen

Rippikouluni kävin Uukuniemessä vuonna 1994 ja sinä kesänä olin myös ensimmäistä kertaa Hyvinkään seurakunnan järjestämällä Kuutamoleirillä. Ensi vuonna Kuutsi eli kuutamoleiri täyttää 50 vuotta. Itse olen käynyt kuutsilla jo parikymmentä kertaa, ensimmäisen kerran 25 vuotta sitten. Jotkut asiat ovat muuttuneet mutta sanoma on pysynyt samana. Edelleen laulamme Evankeliumista, joka on ilosanomamme. Meidän tehtävämme on nyt kertoa se! Se fiilis kun yli sadan hengen porukka tekee iltahartauden jälkeen sisaruspiirin ja laulamme yhdessä Tule kanssani Herra, Jeesus. Toista samanlaista fiilistä saa hakea. Yhteisöllisyyden tunne, ihmiset ympärillä lausumassa Herran siunauksen, silloin sydämessä tuntuu jotain hyvin voimallista. Rakkauden ja onnellisuuden tunne on valtava.

Vuosien varrella kuutsit ovat tosiaan muuttuneet, nyt on valoja, valotauluja, savukoneita, äänimiehet monitoreineen, suuret juhlateltat joihin kokoonnutaan seuraamaan ohjelmaa, rukoilemaan ja viettämään Herran pyhää ehtoollista. Alkuvuosieni kuutsit vietimme Sääksin leirikeskuksessa, nykyään Orivedellä Päiväkummun leirikeskuksessa. Yhdessä tekeminen ja kokeminen on pysynyt samana. Lauluja on tullut uusia, mutta jotkut vanhat suosikit pysyvät vuodesta toiseen uusiutuvassa nuoren seurakunnan veisukirjassa. Olemme myös päässeet kuulemaan monia gospel-yhtyeitä. Tänä vuonna Juhani Tikkanen, Park7 ja Pekka Laukkarinen trio viihdytti ja kosketti lauluillaan.

Nyt olen saanut olla vuosia työntekijänä leirillä, koruja olemme askarrelleet jo monena vuonna. Toisille kuutsilaisille onkin tullut jo perinteeksi käydä askartelupisteelläni tekemässä "tämän vuoden koru". Heti kotiin päästyäni sain idean tehdä kuutsi-rannekkeesta muistoksi korvakorut. Ehkä sellaisia voidaan jonain vuonna tehdä, jos niitä kertyy pöytälaatikkoon riittävästi. Muutama kuutsi pitää siihen vielä kokea. Viime ja tänä vuonna vedin myös rukous- ja tanssikanavaa yhdessä Jemina Rytilahden kanssa. Gospel-biisien tahtiin ylistimme Jumalaa liikkumalla. Nuorten tanssi on ollut upeaa katsottavaa ja siinäkin yhdessä tekeminen on vahvasti läsnä.

Tänä vuonna saimme myös pelata iltaohjelmassa Kuutsi vastaan 1-peliä. Ihan niin kuin televisiosta olemme saaneet seurata Kaikki vastaan 1-ohjelmaa. Yritimme miettiä kuinka kauan kestää lukea Markuksen evankeliumi. Kuinka monta metriä pystyy Cooperin testin 12 minuutin aikana heittämään tulitikkua ja liikkumaan sen mukaan. Kuinka monta grammaa ehtii roolivaatteita pukemaan päälleen kolmessa minuutissa.

Ilo ja riemu oli valloillaan lauantai päivän työpajoissa kun nuoret pääsivät kokeilemaan rodeohärkää ja virtuaalitodellisuusvaunua, pomppimaan pomppulinnassa, harjoittelemaan elvytys-Annella ensiaputaitoja, maistelemaan muurikkalettuja ja lakkailemaan kynsiä. Ja paljon, paljon muuta. Pysähdyimme myös tärkeiden asioiden äärellä kanavissa keskustellen mm. omasta uskosta, ihmissuhteista, seksuaalisuudesta, mielenterveydestä ja luomakunnasta.

Joka vuonna kuutsilla on ollut oma teemansa, jonka ympärille kaikki ohjelma, raamattu-hetket, iltaohjelmat yms. kehitellään. Tänä vuonna teema oli Cross Factor, näimme useita kilpailijoita esiintymässä omilla taidoillaan. Sunnuntain messussa kaikille jaettiin mitalit, sillä kaikki olemme voittajia. Olemme saaneet palkinnoksi pelastuksen. Voisiko parempaa palkintoa olla?

Hyvinkään seurakunnan nuorisotyö todella panostaa toimintaan, se on näkynyt jo ensimmäisestä kuutsistani alkaen. Halutaan järjestää toimintaa, joka kiinnostaa nuoria ja jossa kirkon sanoma on esillä.

Kiitos kaikille kuutsilaisille tämän vuoden leiristä, toivottavasti nähdään ensi vuonna! Kiitos Jeesus.

2 kommenttia "Cross Factor - Kuutsi 2018"

sms 27.8.2018 11.30

Siunausta edelleenkin upealle toiminnallenne! Olisinpa vielä nuori - mutta nytkin saan nauttia teidän kanssanne esim. tämän blogin myötä. KIITOS!

Waski Helisevä 20.10.2018 11.28

Fiilistely ja puuhastelu ovat korvanneet uskon ja evankeliumin.

Kommentoi "Cross Factor - Kuutsi 2018"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.