Suojelusenkeli

4.9.2018 16.23 | Anja Tauriainen

Lystilauantaina tutustuin Hyvinkään seurakunnan pöytään. Oli kiva jutella ja sain iki-ihanan suojelusenkeli - jääkaappimagneetin ja lammasavaimenperän. Totta puhuen sain suojelusenkeleitä neljä, koska haluan viedä sellaiset myös lapsenlapsilleni.

Suojelusenkeli toi mieleen, isäni minulle vuosikymmeniä sitten antaman taulun suojelusenkelistä. Lapsuudessani ja nuoruudessani taulu oli sänkyni päädyssä. Se muistutti minua, että maailmassa on suojaa, johon turvautua. Lapsena minulle ja kanssani luettiin iltarukous. Se rauhoitti nukkumaan ja toi turvaa yöksi.

Varhaisteininä toimin Oulujoen seurakunnan tyttökerhon ohjaajana. Kävin seurakunnan kerhon ohjaajien kursseja. Olin mukana erilaisilla leireillä. Sain paljon pohjaa elämälle ja opastusta monenlaisiin asioihin.

Muistaessani kaiken tuon minulle herää kysymys millainen oli uskonnon asema perheessäni? Meillä ei puhuttu uskonnosta, eikä politiikasta. Olen vain myöhemmin tehnyt päätelmiä aiheista. Mielestäni perheemme oli niitä tapauskovaisia, joita seurakunnan jäsenistä suurin osa on. Meillä sai osallistua erilaisiin juttuihin, he mahdollistivat avaran maailman katsomuksen syntymisen minussa.

Olen ikuisesti kiitollinen vanhemmilleni heidän huolenpidostaan ja avarakatseisuudestaan. Olen ollut ja olen onnekas ihminen saatuani vakaan pohjan elämälleni. Siitä on ollut apua elämän karikoissa. Usko siihen, että minusta välitetään ja tieto siihen, että elämä kantaa, ovat helpottaneet.

Suojelusenkeli muistuttaa minua lapsen uskosta. Se tuo mieleen, että elämä on täynnä mahdollisuuksia.

Iltarukoukseni on tuntemattoman englantilaisen kirjoittama lasten iltarukous, joka Suomessa julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1860 lastenlehdessä Varpunen.

Minä olen oppinut siitä uudemman version:

"Levolle lasken, Luojani,
armias ole suojani.
Jos sijaltain en nousisi,
taivaaseen ota tykösi."

Ei kommentteja "Suojelusenkeli"

Kommentoi "Suojelusenkeli"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.