Hyvinkään seurakunnan
juhlavuosi 2017

Hyvinkään seurakunta 100 vuotta.
Reformaatiosta 500 vuotta.

Hyvinkään seurakunta täyttää sata vuotta 1.6.2017. Alkujaan Hyvinkää oli emäseurakuntiensa Nurmijärven ja Hausjärven takamaita. Paikkakunnan kasvu käynnistyi Helsinki-Hämeenlinna -rautatien rakentamisen aikana 1850-1860-lukujen taitteessa. Hyvinkään seurakunnan vanhinta menneisyyttä edustaa Rautatien- rakentajien hautausmaa.

Vanha kirkko
Postikortti Hyvinkään Vanhasta kirkosta alkuperäisessä asussa.

Kirkkoherra Ilkka Järvisen tervehdys juhlavuonna:

"Hyvinkään seurakunta juhlii satavuotista taivaltaan tänä vuonna.  Seurakuntamme 100-vuotisjuhlan lisäksi on Suomen itsenäisyyden ja Hyvinkään kaupungin 100-vuotisjuhlavuosi. Reformaation alkamisesta tulee kuluneeksi 500 vuotta.

Kiitollisena kutsumme kaikkia yhteen viettämään juhlavuoden tapahtumia.

Seurakuntaelämä on uudistunut sadassa vuodessa paljon. Seurakunta-
laiset ja työntekijät yhdessä kantavat vastuuta omasta seurakunnastaan. Hyvinkään seurakunta on mukana paikkakunnan elämässä siellä, missä ihmiset ovat ja haluaa olla keidas arjen ja kiireen keskellä. Kaikenikäisille tulee olla mahdollisuus osallistua toimintaan ja vapaaehtoistyöhönkin. Arvomme ovat usko, toivo ja rakkaus".

JUHLAVUODEN 2017 TAPAHTUMIA HYVINKÄÄN SEURAKUNNASSA

Ajassa liikkuu seminaarissa pe-su 24. - 26.3. luentoja luterilaisuu-
desta. Reformaation juhlavuoden tapahtuma

Pastori Petteri Kerkon taidenäyttely kirkon yläsalissa 10.-31.3. Näyttely on avoinna päivittäin klo 10-16.

Hyvinkään seurakunnan vapaaehtoistyöntekijöiden kiitosjuhla ke 5.4. klo 18.30 Hyvinkään kirkossa.

Postikorttinäyttely Hyvinkään kirkoista seurakuntakeskuksen yläaulassa 18. - 24.4.

Ristin maa. Koko perheen Jippii-konsertti Hyvinkään kirkossa 22.4. klo 17 järj. Hyvinkään seurakunta ja Hyvinkään helluntaiseurakunta

Lasten taiteen näyttely aiheena Perheitä maailmalta 7.- 31.5. Hyvinkään kirkon yläsalissa. Näyttelyn avaus 7.5. klo 13.

Perhepäivä teemalla 100-vuotias perhe su 7.5. Kirkonmäellä. Perhemessu ja ohjelmaa perheille. Uusimaa-viikon avaustapahtuma.

Juhlavastaanotto pe 26.5. klo 14 ja juhlakirjan julkaiseminen (Kutsuvieraille)

Seurakunnan juhlapäivä su 28.5. Piispan messu klo 12 Hyvinkään kirkossa
Juhlakantaatti (säveltänyt Manfred Gräsbeck) juhlapäivänä 28.5. klo 14

Kirkkoteatterin kesäteatteriesitykset Suomen piispa Henrik 20.6. alkaen Palopuron kesäteatterissa

Juhlavuoden missiogolf 25.7. Hyvigolfin kentällä.

Luontoväen messu Sveitsin alueella 27.8. klo 13

Lähimmäisen sunnuntai 10.9. ja diakonia-aiheinen näyttely

Seurakuntaviikon ohjelmaa - Luther -viikko:

Su 24.9 klo 10 Hyvinkään kirkossa Luther-viikon avajaisjumalanpalvelus. Jarkko Maukonen Band.
Ti 26.9 klo 18 Hyvinkään kirkossa klo 18 Luther köyhäin ystävä - rahvaan kirkkoilta.
Ke 27.9 Hyvinkään kirkossa klo 18 "Mitä Lutherilla on annettavaa meille nykyluterilaisille?" Juhani Forsberg.
To 28.9 Oluthuone Joutsenessa klo 20 "Luther goes kapakka" - tule viihtymään
musiikin, oluen ja pöytäpuheiden äärellä. Musiikissa Mika Ikonen ja Anssi Häkkinen ja pöytäpuheissa Esa Kokko sekä Saija Lottonen.
La 30.9 Hyvinkään kirkossa klo 18 Mustarastaan gospel -
konsertti.

Yksin vai yhdessä -paneelikeskustelu ulkopuolisuudesta 28.9.2017 kello 18. Järjestäjinä Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään seurakunta ja Uudenmaan kirjoittajat ry yhteistyössä Suomen Kirjailijaliiton kanssa.

Lähetystyön ajankohtaispäivänä la 7.10. kirkon lähetysteologi Jaakko Rusaman luento aiheesta Luterilainen lähetysnäkemys ja lähetystyön oikeutus, seurakuntakeskus

Hyvinkääläisten taiteilijoiden näyttely aiheena Minun uskoni kirkon yläsalissa 27.10.-19.11.

Reformaation juhlajumalanpalvelus ti 31.10. klo 18 Hyvinkään kirkossa. Reformaation juhlavuoden tapahtuma

Kaupungin valotaidetapahtumaan liittyen kirkon valaiseminen noin viikon ajan marraskuussa

Luther-näytelmä Aika on tullut Hyvinkääsalissa su 5.11.
Reformaation juhlavuoden tapahtuma

Professori Reijo Pajamon Luther-virsien ilta Martin-päivän aattona
to 9.11. Hyvinkään kirkossa. Reformaation juhlavuoden tapahtuma

Nuorekas satavuotias. Seurakunnan nuorten ja nuorten aikuisten tapahtuma pe 1.12. klo 18 Hyvinkään kirkossa

Reformaation merkkivuosi 2017

Reformaatio

Martti Lutherin katsotaan aloittaneen reformaationa tunnetun ilmiön 31.10.1517. Luther naulasi teesinsä anekaupan väärinkäytöksistä Wittenbergin kirkon oveen.
Sitä seuranneet tapahtumat johtivat lopulta luterilaisen kirkon syntyyn.

Reformaation 500-vuotisjuhlavuosi alkoi 31.10.2016. Viereisellä palstalla Hyvinkään seurakunnan Reformaation juhlavuoden tapahtumia.

Ydinkohtia reformaatiosta muutamassa minuutissa

Voit tutustua vuoden tapahtumiin