Hyvinkään seurakunnan
juhlavuosi 2017

Hyvinkään seurakunta 100 vuotta.
Reformaatiosta 500 vuotta.

JUHLAVUODEN TAPAHTUMIA

Luontoväen messu Sveitsin supan alueella 27.8. klo 17. Sveitsin suppa sijaitsee Sveitsin majan vieressä. Opastus paikalle pysäköintialueilta. Jos haluat istua, ota oma retkituoli tai istuinalusta mukaan. Tule messuun joko kävellen tai pyörällä. Messussa on myös lemmikkieläinten siunaaminen.

Lähimmäisen päivä su 10.9. klo 10 Hyvinkään kirkossa.
• Messu klo 10
• Diakonian monet kasvot -näyttelyn avaus 10.9. klo 11.30 Hyvinkään kirkon yläsalissa.
• Soppa- ja kahvitarjoilu.

Diakonian monet kasvot -näyttely 11.-26.9. Hyvinkään kirkon yläsalissa.

Seurakuntaviikon ohjelmaa - Luther -viikko 24-30.9.

Ohjelma:
• Su 24.9 klo 10 Luther-viikon juhlamessu Hyvinkään kirkossa. Mukana Jarkko Maukonen Band.
• Ti 26.9 klo 18 klo 18 Luther köyhäin ystävä - rahvaan kirkkoilta Hyvinkään kirkossa. Illan ohjelmassa musiikkia, soppatykkiruokailu, syys - ja talvivaatteiden jakelua sekä kaikille ilmaiset arpajaiset, joissa on hyvät palkinnot.
• Ke 27.9 klo 18 "Mitä Lutherilla on annettavaa meille nykyluterilaisille?" Hyvinkään kirkossa. Juhani Forsberg.
• To 28.9 Oluthuone Joutsenessa klo 20 "Luther goes to kapakka" - tule viihtymään musiikin, oluen ja pöytäpuheiden äärellä. Musiikissa Mika Ikonen ja Anssi Häkkinen ja pöytäpuheissa Esa Kokko sekä Saija Lottonen.
• La 30.9 klo 18 Mustarastaan gospel -konsertti Hyvinkään kirkossa.

Yksin vai yhdessä -paneelikeskustelu ulkopuolisuudesta 28.9. kello 18. Järjestäjinä Hyvinkään kaupunki, Hyvinkään seurakunta ja Uudenmaan kirjoittajat ry yhteistyössä Suomen Kirjailijaliiton kanssa.

Lähetystyön ajankohtaispäivänä la 7.10. klo 11-16
Hyvinkään seurakuntakeskuksessa ja kirkossa.
Ohjelma:
• klo 11 Tervetuloa päivään!
• klo 11.15 "Luterilainen lähetysnäkemys ja lähetystyön oikeutus." Kirkon lähetysteologi Jaakko Rusaman luento.
• klo 12 Raamattutyöskentely (Sansa).
• klo 12.30 Keittolounas (à 5 €).
• klo 13.30 "Mihin menet kristinusko"- Kristinuskon maantieteelliset muutokset. TT Kati Kemppaisen luento.
• klo 15 "Maksetut viulut" konsertoi Hyvinkään kirkossa.

Hyvinkääläisten taiteilijoiden näyttely aiheena "Minun uskoni" kirkon yläsalissa 27.10.-19.11.

Reformaation juhlajumalanpalvelus ti 31.10. klo 18 Hyvinkään kirkossa. Reformaation juhlavuoden tapahtuma

Kaupungin valotaidetapahtumaan liittyen kirkon valaiseminen noin viikon ajan marraskuussa

Luther-näytelmä Aika on tullut Hyvinkääsalissa su 5.11.
Reformaation juhlavuoden tapahtuma

Professori Reijo Pajamon Luther-virsien ilta Martin-päivän aattona
to 9.11. Hyvinkään kirkossa. Reformaation juhlavuoden tapahtuma

Nuorekas satavuotias. Seurakunnan nuorten ja nuorten aikuisten tapahtuma pe 1.12. klo 18 Hyvinkään kirkossa

Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus 6.12. klo 10 Hyvinkään kirkossa.

Hyvinkään seurakunta täytti sata vuotta 1.6.2017. Alkujaan Hyvinkää oli emäseurakuntiensa Nurmijärven ja Hausjärven takamaita. Paikkakunnan kasvu käynnistyi Helsinki-Hämeenlinna -rautatien rakentamisen aikana 1850-1860-lukujen taitteessa. Hyvinkään seurakunnan vanhinta menneisyyttä edustaa Rautatien- rakentajien hautausmaa.

Vanha kirkko
Postikortti Hyvinkään Vanhasta kirkosta alkuperäisessä asussa.

Kirkkoherra Ilkka Järvisen tervehdys juhlavuonna:

"Hyvinkään seurakunta juhlii satavuotista taivaltaan tänä vuonna.  Seurakuntamme 100-vuotisjuhlan lisäksi on Suomen itsenäisyyden ja Hyvinkään kaupungin 100-vuotisjuhlavuosi. Reformaation alkamisesta tulee kuluneeksi 500 vuotta.

Kiitollisena kutsumme kaikkia yhteen viettämään juhlavuoden tapahtumia.

Seurakuntaelämä on uudistunut sadassa vuodessa paljon. Seurakunta-
laiset ja työntekijät yhdessä kantavat vastuuta omasta seurakunnastaan. Hyvinkään seurakunta on mukana paikkakunnan elämässä siellä, missä ihmiset ovat ja haluaa olla keidas arjen ja kiireen keskellä. Kaikenikäisille tulee olla mahdollisuus osallistua toimintaan ja vapaaehtoistyöhönkin. Arvomme ovat usko, toivo ja rakkaus".

Reformaation merkkivuosi 2017

Reformaatio

Martti Lutherin katsotaan aloittaneen reformaationa tunnetun ilmiön 31.10.1517. Luther naulasi teesinsä anekaupan väärinkäytöksistä Wittenbergin kirkon oveen.
Sitä seuranneet tapahtumat johtivat lopulta luterilaisen kirkon syntyyn.

Reformaation 500-vuotisjuhlavuosi alkoi 31.10.2016. Viereisellä palstalla Hyvinkään seurakunnan Reformaation juhlavuoden tapahtumia.

Ydinkohtia reformaatiosta muutamassa minuutissa

Voit tutustua vuoden tapahtumiin