Hallinto ja luottamushenkilöt

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin. Vaaleilla valittavan valtuuston puheenjohtajana toimii maallikko. Ehdokkaina vaaleissa voivat olla 18 vuotta täyttäneet konfirmoidut seurakunnan jäsenet.

Kirkkovaltuusto päättää
•seurakunnan toiminnan ja talouden päälinjoista,
•perittävästä kirkollisverosta,
•rakennushankkeista ja
•virkojen perustamisesta.

Valtuusto valitsee myös jäsenet seurakunnan kirkkoneuvostoon. Ohje- ja johtosäännöllä kirkkovaltuusto voi siirtää päätösvaltaansa kirkkoneuvostolle, sen jaostoille sekä johtokunnille.

Hyvinkään seurakunnan kirkkovaltuustossa on 33 jäsentä. Kirkkovaltuusto kokoontuu keskimäärin 4 kertaa vuodessa. Kirkkovaltuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan toimikautensa ensimmäisen ja kolmannen vuoden ensimmäisessä kokouksessa. Valtuuston kokoukset ovat julkisia ja niistä tiedotetaan seurakunnallisissa ilmoituksissa.

Hyvinkään seurakunnnan kirkkovaltuusto 18.3.2015
Kirkkovaltuuston kokous 18.3.2015

Kirkkovaltuuston pöytäkirjat

Vuosien 2017 - 2018 kirkkovaltuusto:

Ahtikari Markku

Vilkka Leena
Vilppunen Pirkko
Virtanen Marja-Leena

Kirkkovaltuuston sihteerinä toimii hallintosihteeri Ritva Marjamäki.

Kirkkoneuvosto

Kirkkoneuvosto johtaa seurakunnan käytännön toimintaa ja hallintoa. Kirkkoneuvosto toimii kirkkovaltuuston valmistelu- ja täytäntöönpanoelimenä. Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoneuvoston joka toinen vuosi.

Kirkkoneuvostoon voidaan valita vapaasti seurakuntavaaleissa vaalikelpoisia henkilöitä. Sama henkilö voidaan valita sekä kirkkovaltuustoon että kirkkoneuvostoon. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii virkansa puolesta kirkkoherra. Varapuheenjohtajan lisäksi Hyvinkään seurakunnan kirkkoneuvostossa on 11 luottamushenkilöä.

Kirkkovaltuusto valitsee viranhaltijat, ellei päätösvaltaa ole erikseen delegoitu kirkkoneuvostolle. Valtuusto asettaa neuvoston avuksi johtokuntia. Ne johtavat seurakunnan eri työaloja ja toimintamuotoja. Kirkkoneuvosto edustaa seurakuntaa viranomaisasioissa sekä tekee sen puolesta sopimuksia ja muita oikeustoimia.

Kirkkoneuvoston pöytäkirjat

Vuosien 2017 - 2018 kirkkoneuvosto:

Järvinen Ilkka, puheenjoht.
Haapamäki Jaakko
Hakala Hanna
Heimonen Taisto
Hutri Yrjö
Kiuttu Pekka

Paananen Eeva-Liisa
Pietilä Nina
Rajala Inga-Lill
Rantala Kyllikki
Valtonen Mika
Virtanen Marja-Leena, varapj.

Johtokunnat ja toimikunnat

Valtuuston ja neuvoston lisäksi luottamushenkilöorganisaatioon kuuluvat johtokunnat, joita on kolme:

• Julistusjohtokunta
  • Kasvatusjohtokunta
  • Palvelujohtokunta

Lisäksi yhdessä Riihimäen seurakunnan kanssa on perheasian neuvottelukeskuksen johtokunta.

Toimikuntia seurakunnassa toimii kolme eli palvelevan puhelimen toimikunta, taidetoimikunta ja viestintätoimikunta.

Alueneuvostot

Aluetyötä kehittävät viisi alueneuvostoa, jotka ovat Kaukasten, Kytäjän, Martin, Paavolan ja Vehkojan alueneuvostot.

Hiippakuntavaltuutettu

Karhunen Tuula