Hautausmaat, siunauskappelit ja krematorio

, työnjohtaja, p. 0400 545 160
, erityisammattimies, p. 040 5479 619

Rauhannummen hautausmaa ja krematorio, p. 040 8050 256

Hyvinkään seurakunnan toimitiloista mukaan lukien hautausmaat ja siunauskappelit on tehty 360 asteen panoraamakuvaukset. Niissä voi virtuaalisesti vierailla toimitilojen pihoilla ja sisätiloissa.

Puolimatkan hautausmaa

(Aholankatu 20)
Hautausmaa on otettu käyttöön vuonna 1908.

Uudenmaankadun varressa olevalla hautausmaalla on myös sankarivainajien hauta-alue, karjalaisten muistomerkki, vakaumuksensa puolesta kaatuneiden muistomerkki sekä Tuulikannel-muistomerkki vauvahautausmaalla.

Siunauskappelin takana on uurnahautausalue ja kappelin edessä sirottelualue sekä muistokivet.

Puolimatkan siunauskappelin on suunnitellut arkkitehti Mikael Nordenswan ja se otettiin käyttöön 5.8.1956.

Kappelissa on istumapaikkoja 90 hengelle ja parvella 35 hengelle. Odotustilassa on istumapaikkoja 17 hengelle. Kappelissa on käytettävissä 1 pyörätuoli.

Puolimatkan hautausmaa ja kappeli 360 asteen panoraamakuvina

Rautatienrakentajien hautausmaa

(Sandelininkatu 13)
Rautatienrakentajien hautausmaa otettiin käyttöön vuonna 1858. Hautausmaa pysyi rautatielaitoksen ja sitä kautta valtion omistuksessa aina vuoden 2000 alkuun asti.

Hautausmaan siirrosta keskusteltiin jo 1920-luvulla, mutta seurakunta lykkäsi hautausmaan vastaanottoa sen aiheuttamien kustannusten takia.

Rautatienrakentajien hautausmaa on Hyvinkään historian kannalta keskeinen paikka. Se perustettiin Helsinki-Hämeenlinna -radan rakentamisen aikana, kun Hyvinkäälle tarvittiin hautausmaata. Myöhemmin sinne on haudattu rakentajien jälkeläisiä ja tunnettuja hyvinkääläisiä.

Rautatienrakentajien hautausmaa 360 asteen panoraamakuvina

Keskustan ulkopuolella sijaitsevat hautausmaat

Kytäjän hautausmaa

Kytäjän kirkon vieressä on pieni hautausmaa, joka on vihitty käyttöön vuonna 1945. Hautausmaan kulmalla on kytäjäläisten sankarivainajien muistomerkki.

Kytäjän kirkko ja hautausmaa 360 asteen panoraamakuvina

Rauhannummen hautausmaa, kappeli ja krematorio

(Hikiäntie 1433)
Puolimatkan hautausmaa kävi vuosien varrella ahtaaksi eikä sen laajentaminen asutuksen vuoksi ollut mahdollista, siispä seurakunta hankki Hausjärven kunnan alueelta vuonna 1965 maa-alueen hautausmaata varten. Rauhannummen hautausmaa otettiin käyttöön vuonna 1972. Osa kalmistosta varattiin uurnahaudoille.

Rauhannummen siunauskappeli on Arkkitehtitoimisto Aarno Ruusuvuoren suunnittelema. Kappeli on rakennettu 100 hengelle. Kappeli vihittiin käyttöön yhdessä hautausmaan kanssa vuonna 1972.

Hautausmaalla on myös krematorio, joka valmistui vuonna 1974. Siellä suoritetaan vuosittain noin 1000 tuhkausta, joista suuri osa on muiden seurakuntien jäseniä.

Rauhannummen hautausmaa ja kappeli 360 asteen panoraamakuvina

Ajo-ohje Rauhannummen hautausmaalle

Hämeenkatua ajetaan Ridasjärventielle, josta käännytään vasemmalle Itäiselle Kehätielle (nro 290) tienviitan mukaisesti.

Seuraavaksi ylitetään Pohjoinen Kehätie ja jatketaan Hikiäntietä reilun kilometrin verran Rauhannummen kappeli on tien vasemmalla puolella.

Mikäli tullaan 3-tietä, käännytään Sahanmäkeen ja jatketaan niin pitkälle, että tullaan tienristeykseen, jossa on vasemmalle tienviitta Hausjärvi. Hikiäntietä ajetaan noin kilometri, ja Rauhannummen kappeli on tien vasemmalla puolella.

Sääksjärvi
Järven rannalla on yksityinen hautausmaa, jonne on haudattu
Kytäjän kartanon tytär Eva Aspiala.

Puolimatkan hautausmaan kappeli.

Rautatienrakentajien hautausmaa.

Kytäjän hautausmaan sankarivainajien muistomerkki.

Rauhannummen siunauskappeli ja krematorio

Hyvinkään seurakunta järjestää kuljetuksen Rauhannummen hautausmaalle pyhäinpäivänä, jouluna ja pääsiäisenä.

Kuljetuksista ilmoitetaan seurakunnan viikkotiedotteessa, nettisivuilla sekä Aamupostin ja Viikkouutisten ilmoituksissa.