Herusten mökki

Hyvinkään seurakunnalla on Herustenjärven rannalla vuonna 1995 valmistunut lomamökki ympärivuotiseen virkistyskäyttöön. Hyvinkään seurakunnan Nuorisopiiri lahjoitti vuonna 1960 rantapalstan ja sinne rakentamansa mökin seurakunnalle käytettäväksi "sopivalla tavalla seurakuntaväen hyväksi".

Mökkiä vuokrataan diakoniatoimiston kautta seurakuntalaisille ja seura-
kunnan työntekijöille. Vuokrauksessa otetaan huomioon sosiaaliset perustelut. Ensisijaisesti mökkiä vuokrataan hyvinkääläisille lapsiperheille, joilla ei ole muuten mahdollista virkistyä mökkilomalla.

Vuodessa järjestetään kaksi hakua (noin maalis-huhtikuussa ja elo-syyskuussa), joista ilmoitetaan paikallisissa sanomalehdissä sekä Kirkonmäeltä-lehdessä sen ilmestymisaikataulujen puitteissa.

Hyvinkään seurakunnan toimitiloista on tehty 360 asteen panoraamakuvaukset. Niissä voi virtuaalisesti vierailla
toimitilojen pihoilla ja sisätiloissa.

Herusten mökin tiloja 360 asteen panoraamakuvina

Herusten mökillä viihdytään.