Seurakuntatalot

Hyvinkään seurakunnan toimitiloista on tehty 360 asteen panoraama-
kuvaukset. Niissä voi virtuaalisesti vierailla toimitilojen pihoilla ja sisätiloissa.

Jos olet suunnittelemassa häitä, kastetilaisuutta, hautajaisia tai muita juhlia voit vierailla tiloissa virtuaalisesti jo etukäteen!

(Hämeenkatu 16)
Kirkonmäellä on kirkon lisäksi professori Ruusuvuoren suunnittelemat kaksi työpistettä, joista vanhempi "työkeskus" valmistui yhtä aikaa kirkon kanssa. Tällä hetkellä työkeskuksessa toimivat diakoniatyöntekijät ja lapsi- ja nuorisotyöntekijät.

Työkeskus jäi jo 1960-luvulla toimintojen lisääntyessä pieneksi. Pitkällisten vaiheiden jälkeen kirkonmäelle nousi uusi seurakuntakeskus 1980-luvun lopulla. Käyttöön uusi rakennus vihittiin 1990. Seurakuntakeskuksen alakerrassa sijaitsevat kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto ja yläkerrassa ovat pitopalvelun tilat ja kokoustilat.

Seurakuntakeskuksen tiloja 360 asteen panoraamakuvina

Paavolan seurakuntakoti

(Aittatie 1)
Paavolan aluetyö toimii Hyvinkään pohjoisosassa Paavolan alueella, jossa on 4200 asukasta. Toiminnan keskipisteenä on vuonna 1975 valmistunut Paavolan seurakuntakoti.

Toiminnan ytimen muodostaa 8-jäseninen Paavolan alueneuvosto. Se järjestää erilaisia erikoistilaisuuksia 6 - 8 kertaa vuodessa, mm. vapun vastaanoton ja jouluaaton yömessun.

Joka sunnuntai pidetään seurakuntakodilla jumalanpalvelus kello 10. Niissä alueneuvoston jäsenet toimivat temppelipalvelijoina.

Alueneuvoston puheenjohtaja on Jaana Piilola ja aluepappi on Petteri Kerko.

Seurakuntakodilla on tapahtumia viikolla eri-ikäisille lapsista vanhuksiin. Seurakuntakodilla toimii mm. päiväkerho. Kirkkosalissa voidaan vihkiä tai kastaa ja seurakuntakodin tiloja voi vuokrata erilaisiin juhlatilaisuuksiin.

Paavolan seurakuntakodin tiloja 360 asteen panoraamakuvina

Vehkojan seurakuntakeskus

(Yli-Anttilantie 3)
Vehkojan aluetyö toimii Hyvinkään länsiosassa Vehkojan alueella, jossa on 4000 asukasta. Toiminnan keskipisteenä on vuonna 1981 valmistunut Vehkojan seurakuntakeskus.

Seurakuntakeskuksessa tapahtuu viikolla ja viikonloppuna runsaasti. Lasten päiväkerhot, kaikille avoin Torstaitovi, seurakuntaseniorit ja erilaiset liikunta- ja harrasteryhmät toimivat seurakuntakeskuksen tiloissa.

Vehkojalla pidetään jumalanpalvelus kuukauden 1. ja 3. sunnuntaina ja lisäksi järjestetään erilaisia konsertteja ja yleisötilaisuuksia.

Seurakuntakeskuksen kirkkotilassa voidaan järjestää myös vihkimisiä ja kasteita ja keskuksen muita tiloja voi vuokrata erilaisiin juhlatilaisuuksiin.

Vehkojan alueen toimintaa suunnittelee Vehkojan alueneuvosto, jonka puheenjohtajana toimii Anita Myllymäki ja sihteerinä aluepappi Esa Kokko.

Vehkojan seurakuntakeskuksen tiloja 360 asteen panoraamakuvina

Martin seurakuntatalo

(Niittymäenraitti 4)
Martin aluetyö toimii Hyvinkään eteläosassa Martin alueella. Toiminnan keskipisteeksi vihittiin 19.8.2004 valmistunut Martin seurakuntatalo. Seurakuntatalon on suunnitellut arkkitehti Teppo Pietarinen.

Seurakuntatalo sijaitsee Martintalon, Martin koulun ja Martintalon päiväkodin muodostamssa tiiviissä keskuksessa. Alueneuvosto on suunnittelemassa alueen toimintaa. Lasten päiväkerhot, koululaisten iltapäivätoiminta, erilaiset kerhot toimivat seurakuntatalossa.

Martin iltamessu pidetään kerran kuukaudessa.

Seurakuntatalossa voidaan järjestää myös kirkollisia toimituksia sekä erilaisia perhejuhlia.

Martin alueen toimintaa suunnittelee Martin alueneuvosto, jonka puheenjohtajana toimii Mika Viitanen ja sihteerinä aluepappi Merja Telsavaara (kesästä 2015 alkaen).

Martin seurakuntatalon tiloja 360 asteen panoraamakuvina

Paavolan seurakuntakoti