Diakonia

Mitä on diakonia?

Diakonia on käytännön toimintaa toisen ihmisen auttamiseksi. Diakoniatyön perustana ovat Jeesuksen esimerkki ja opetukset.

Kirkkolain mukaan "Seurakunnan diakoniatyön tarkoituksena on kristillisestä rakkaudesta johtuva hengellisen, ruumillisen ja aineellisen avun antaminen hädänalaisille ja sen tulee erityisesti kohdistua niihin, joita ei muulla tavoin auteta."

Diakonian palvelut ovat kaikkien Hyvinkäällä kirjoilla olevien asukkaiden käytettävissä. Palvelut ovat ilmaisia; osa retkistä ja leireistä on maksullisia.

Diakoniatyöntekijät ovat salassapitovelvollisia ja vain asiakkaan kirjallisen luvan perusteella voidaan tarvittaessa ottaa yhteyttä yhteistyötahoihin, kuten esim. perusturvatoimistoon jne.

Diakoniatyön palvelut:

- Asiakasvastaanotot: keskusteluapu (myös sielunhoito- ja rippikeskustelut), talousneuvonta ja-tuki

ASIAKASVASTAANOTTO

Diakoniatoimistossa, Hämeenkatu 16

ma 14 - 17 perhetyön vastaanotto
ti 10 - 13 päihdetyön vastaanotto
to ja pe klo 10 - 13 vastaanotto

Vastaanotolle voit tulla varaamalla ajan etukäteen vastaanottoaikoina (maanantaisin klo 14-17, tiistaina, torstaina ja perjantaina klo 10-13 ) puhelimella numerosta 019 4561 250 tai käy varaamassa aika paikan päällä. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

MUUT PALVELUT

- Asiointiapu: sopimuksen mukaan
- Kotikäynnit
- Retket, leirit, tapahtumat
- Herusten mökin vuokraus
- Jumalanpalvelukset: erityisryhmien jumalanpalvelukset, muut jumalanpalvelukset
- Diakoniakasvatus: yhteistyö rippikoulutyön kanssa, erityisryhmien rippikoulut, yhteisvastuukeräys

Kaikista diakoniatyön palveluista saat lisätietoa diakoniatoimistosta päivystysaikoina, suoraan diakoniatyöntekijöiltä ja paikkakunnan lehdistä.

Diakonia osa suurempaa kokonaisuutta

Diakoniatyöntekijät tekevät yhteistyötä seurakunnan muiden työalojen työntekijöiden kanssa sekä Hyvinkäällä toimivien viranomaistahojen sekä kolmannen sektorin yhdistysten kanssa.

Diakoniatyöhön liittyviä asioita käsitellään mm. diakoniatyöntekijöiden työkokouksissa ja erityisesti hallinto- ja talousasioita diakoniatyön johtokunnassa, kirkkoneuvostossa ja kirkkovaltuustossa.

Alla olevissa linkeissä lisää diakoniatyöstä:

Diakoniatyön eri osa-alueet

Mökkilomalle

Lainasta apua

Alla tietoja diakonian palveluista yrityksille

Yrityksille