Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus eli messu

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus tai joskus sanajumalan-
palvelus on seurakunnan keskeisin tapahtuma. Se muotoutuu kirkkovuoden ajankohdan perusteella. Kirkkovuosi-käsite on peräisin kristillisen seurakunnan ensimmäisiltä vuosisadoilta. Osallistuessaan jumalanpalveluksiin seurakuntalainen käy samalla vuoden aikana läpi myös uskomme päähenkilön, Jeesuksen, elämän.

Messun ytimenä ovat Jumalan sana ja sen saarna sekä ehtoollisen sakramentti. Niihin kytkeytyvät erottamattomasti seurakunnan rukous, tunnustus ja ylistys.

Kolmiyhteinen Jumala ja Hänen hyvät tekonsa sekä koko pelastushistoria ovat messussa läsnä kohdaten ihmisen hänen senhetkisessä elämäntilanteessaan.

Päiväjumalanpalveluksen lisäksi seurakunnassamme vietetään messua tai sanajumalanpalvelusta iltakirkoissa ja Tuomasmessuina.

Hyvinkään kirkossa ja Paavolan seurakuntakodissa on jumalanpalvelukset joka sunnuntai klo 10, ellei muutoksista ole ilmoitettu. Tuomasmessua vietetään noin kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 17.

Vanhassa kirkossa pidetään iltakirkkoja sunnuntaisin. Katso tarkemmat ajankohdat Tapahtumakalenterista tai seurakunnan viikko-ohjelmasta.

Vehkojan seurakuntakeskuksen jumalanpalvelukset ovat joka kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 12.

Kytäjän kirkon jumalanpalvelukset ovat kerran kuussa sunnuntaisin klo 13.

Martin seurakuntatalon jumalanpalvelukset ovat kerran kuussa sunnuntaisin klo 15.

Kaukasten palvelutalon jumalanpalvelukset pidetään joka toinen kuukausi sunnuntaisin klo 12.

Tuomasmessu Hyvinkään kirkossa klo 17:
8.1., 19.2., 19.3., 15.4., 21.5. Hyvinkään kirkko (Hämeenkatu 16). Messussa on aina mukana Tuomaskuoro ja bändi. Diakoniakolehtina voi tuoda kuivaelintarvikkeita (kahvia, riisiä, makaronia, hiutaleita). Lapsille pidetään pyhäkoulu. Messun jälkeen on teetarjoilu.

Tervetuloa!

Kirkkovuosi

Kirkkovuoden juhlapyhät

Kirkkovuoden teksti