Tansania

Katri ja Pekka Härkönen

Yhteistyökirkko:
Tansanian ev.lut. kirkko ELCT

Katri ja Pekka Härkönen ovat ammateiltaan pappeja. Katri toimii kirkollisen työn koordinaattiorina. Suomen Lähetysseura tekee kirkollista työtä kolmen eri hiippakunnan kanssa. Yhteistyötä on myös Lutheran Mission Cooperation:in kanssa, jossa on edustettuna pohjoismaita ja USA.
Pekka toimii Tansanian ja Keskisen Afrikan aluepäällikkönä.

Tansanian ev.lut kirkko on maailman toiseksi suurin kirkko, joten kirkko tarvitsee apua vain hyvin tarkoin mietityissä erikoistehtävissä.
Kirkollisen työn yksikön lisäksi Tansaniassa tuetaan kehitysyhteistyötä. Sitä on mm. Makumiran ja Sekomun yliopistojen kanssa, Koillisen hiippakunnan kanssa.

- On mahdollista  -  ja jopa luultavaa  -  että jatkossa Suomen Lähetysseuran työ Tansaniassa painottuu entistä enemmän kehitysyhteistyöhön ja diakoniaan sekä ehkä työntekijäkoulutukseen. Kirkko tekee itse evankeliointia sen verran tehokkaasti, että se ei ole meidän tukemme varassa vaikka sitäkin toki tuemme, toteaa Pekka Härkönen

Valtiomuoto tasavalta
Pääkaupunki Dodoma
Asukkaita 46,3 miljoonaa