Martin IP-kerhossa suoritettiin virsimerkkejä

Lapset ahkeroivat Martin iltapäiväkerhossa kanttori Marjut Sipakon johdolla syksystä 2011 kevääseen 2012 suorittaakseen pronssisen virsimerkin. Se vaati kymmenen virren osaamisen ulkoa. Vaativa tehtävä kelle tahansa, mutta 7 -  9-vuotiaat lapset selvisivät siitä hienosti. Aloite virsimerkkien suorittamiseen tuli kerhon ohjaajilta. Virsimerkit jakoi Marjut Sipakko tiistaina 22. toukokuuta.

- Oli kivaa, ei ollut vaikea oppia virsiä, kertoi seitsemänvuotias Inkamari Letto.

- Aluksi kesti vähän aikaa päättää tulenko mukaan virsimerkkien suorittamiseen. Opin kuitenkin nopeasti virsiä, toteaa puolestaan yhdeksänvuotias Aarre Uusitalo.

- Oli hyvä juttu, mutta vähän jännitti. Hyvältä tuntui kun saimme merkin, lisäsi pian kahdeksan vuotta täyttävä Oona Lukkarinen.

Kanttori Marjut Sipakko
Kanttori Marjut Sipakko kirjoittamassa kerholaisten nimiä kunniakirjoihin.

Virsimerkkien jakoa.
Virsimerkkien jakoa kerholaisille.

Virsimerkkien kiinnitys.
Iltapäiväkerhon ohjaajat Maarit Rytkönen ja Marja Hautakangas kiinnittävät merkkejä.

Virsimerkkien suorittajat yhteiskuvassa.
Iloiset virsimerkkien suorittajat yhteiskuvassa.

Virsi- ja virsitaitomerkit

Suomen Kirkkomusiikkiliiton virsimerkin voi suorittaa kuka tahansa. Alle kouluikäinen saa pronssisen merkin taitamalla 7 virttä. Saman merkin saavuttaminen edellyttää koululaiselta 10 ja aikuiselta 20 virren osaamista. Merkeistä viimeisen, kultaisen virsitaitomerkin, saavuttaa osaamalla koko virsikirjan. Merkkisuoritus tapahtuu kanttorin johdolla, joten asiasta kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä oman seurakunnan kanttoriin.

Virsitaitomerkki, kulta

(kaikki virret)

Virsitaitomerkki, hopea

(aikuiset 200 virttä)