Historiaa

Hyvinkään Kirkkokuoro (ent. Hyvinkään kirkon kamarikuoro) on perustettu vuonna 1916 ja se on Hyvinkään vanhin edelleen toimiva kuoro. Kuoron toiminta on vireää, erilaisia esiintymisiä on vuosittain parikymmentä.

Kuoron repertuaari on viime vuosina laajentunut moneen suuntaan. Kuoro on esittänyt mm. vanhaa ranskalaista barokkimusiikkia alkuperäissoitti-
milla säestettynä, tai kuoron on voinut löytää laulamasta vaikkapa Vanhan kirkon tornista tai kantaesittämästä uutta suomalaista kirkkomusiikkia. Esiintymisten pääpaino on kuitenkin aina seurakunnan omissa messuissa.

Syksyllä 2011 kuoro juhlisti 95. toimintavuottaan konsertilla ja kahvitilai-
suudella. Juhlavuoden merkeissä tapahtui muutakin mukavaa; toukokuussa kuoro isännöi Hämeen-Uudenmaan kirkkomusiikkipiirin laulujuhlia Hyvinkäällä, hankki uudet kuoropuvut ja teki vielä kesäkuussa esiintymismatkan Venäjälle.

Vuosien saatossa kuoro on konsertoinut ulkomailla Ruotsissa, Venäjällä, Virossa, Unkarissa, Saksassa ja Norjassa. Vuonna 2009 kuoron konserttimatka suuntautui Latvian Riikaan. Juhlavuoden matkallaan kuoro vieraili Pietarissa ja Inkeriläisten kesäjuhlilla Skuoritsassa.

Toukokuussa 2013 kirkkokuoro oli kuoromatkalla Hollannissa ja Belgiassa. Kuoro piti yhteiskonsertin Klaukkalan kirkon kuoron kanssa 1. adventti-
sunnuntaina esiintyen sekä Hyvinkään kirkossa että Klaukkalan kirkossa.