Aikuisrippikoulu

Kummiksi?
Jumala?
Elämän tarkoitus?

Rippikoulussa perehdytään elämän ja uskon keskeisiin kysymyksiin. Rippikoulun suoritettuasi voit liittyä kirkkoon, mutta rippikoulun voi myös käydä osallistumatta konfirmaatioon.

Hyvinkään seurakunnassa aikuisrippikoulun voi suorittaa yksityisesti tai ryhmässä. Yksityisrippikoulu suoritetaan kahden kesken papin kanssa ja sisältö ja tapaamiset sovitaan tapauskohtaisesti. Pääset itse vaikuttamaan rippikoulun sisältöön – aikuisrippikoulussa pyritään pohtimaan juuri sinua mietityttäviä kysymyksiä.

Yksityisrippikoulu sopii sinulle, joka et pysty sitoutumaan ennakkoon päätettyihin jokaviikkoisiin tapaamisiin ja haluat pohtia asioita yhdessä papin kanssa. Ryhmässä pääsee pohtimaan asioita isommassa porukassa. Ryhmä tapaa viikoittain kevään aikana ja ohjelma on sovittu etukäteen. Jos ihan jokaiseen tapaamiseen ei pääse, niin tapaamisia voi myös korvata kirjallisilla tehtävillä.

Sisältö:

Aikuisrippikouluun kuuluu 20 oppituntia. Oppitunteihin sisältyy tehtäviä, tapaamisia ja osallistumista seurakunnan toimintaan. Tarkemmasta sisällöstä sovitaan papin kanssa. Rippikoulu vaatii sinulta sitoutumista, osallistumista ja aikaa. Se ei kuitenkaan maksa mitään. Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon ja tarvittaessa myös kasteeseen.

Hyötyjä:

Käytyäsi rippikoulun voit toimia kummina, sinut voidaan vihkiä kirkollisesti, saat äänestää ja asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Saat myös paljon mielenkiintoista pohdittavaa meitä jokaista mietityttävistä asioista, varmasti uusia ajatuksia, kysymyksiä ja toivottavasti vastauksiakin ja kenties myös uusia tuttuja.

Jos haluat aikuisrippikouluun, ota yhteys rippikoulupastori Paula Kallioon, p. 040 726 8788,