Tekstin koko

Yhteiskuntatyö

Hyvinkään katunäkymää 

Hyvinkään seurakunnassa tehdään yhteiskuntatyötä monilla eri yhteiskunnan alueilla. Yhteiskuntatyössä pidetään yhteyksiä eri yhdistyksiin ja järjestöihin paikkakunnalla sekä työpaikkoihin tarpeen mukaan. Yhteiskuntatyö on enimmäkseen aikuistyötä. Järjestämme mm. retkiä, kursseja ja tapahtumia sekä pienryhmiä ja retriittejä.

Työalalla nostetaan esille teologisesti ajankohtaisia teemoja, jotka liittyvät mm. yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden vaatimukseen. Tarkoituksena on avata yhteiskunnallista keskustelua seurakunnassa ja parhaan mukaan edistää Ihmisten hengellistä ja henkistä hyvinvointia. Hyvinvointi ja mielenterveystyö kuuluvat myös kirkolle. Tahdomme Hyvinkään seurakunnassa pitää huolta sekä työssäkäyvistä, eläkeläisistä että eri tavoin syrjäytyneistä kaupunkilaisista.

Vietämme syksyisin Vastuuviikkoa, johon liittyy messu ja aiheeseen sopivaa ohjelmaa. Vastuuviikko on Suomen kaikkien kirkkojen ja monien kristillisten järjestöjen ihmisoikeuskampanja, jossa kirkot toimivat oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Oikeudenmukaisempaa maailmaa olemme edistämässä myös olemalla mukana Asunnottomien yössä YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10.. Tapahtuma järjestetään vuosittain yhteistyönä kaupungin eri toimijoiden kanssa.

Yhteiskuntatyön pappina käyn järjestökeskus Onnensillassa keskustelemassa ihmisten kanssa ja toimin Toimari ry:n hallituksessa varapuheenjohtajana. Käyn myös kehitysvammaisten työkeskuksissa viettämässä hartaushetkiä. Olen käytettävissä työyhteisöjen keskusteluapuna. Otan vastaan seurakuntalaisia sielunhoidollisten keskustelujen puitteissa.

Vuonna 2018

 

SIELUN VÄREJÄ - USKON MAISEMIA -kurssi. Kurssilla pysähdytään kristinuskon sanoman äärelle luovasti eläytyen, maalaten, keskustellen ja hiljentyen. Lähtökohtina luetaan aiheeseen liittyviä tekstejä tai kuunnellaan musiikkia. Kuvan toteutuksessa on jokaisen oma jälki tärkeä. Maalaaminen voi olla leikkiä tai sukeltamista, vaikka pelkkää väriä. Kurssi on tarkoitettu niin aloittelijoille kuin kokeneillekin kuvantekijöille.
Kurssin vetäjinä toimivat taiteilija, TM, Anna Rauhala ja pastori, psykoterapeuttiopiskelija Petra Pohjanraito.

Sielun värejä - uskon maisemia - ryhmä jatkuu syyskaudella 16.8. klo 18 alkaen, kokoontuen kerran viikossa to klo 18-20.30 seurakuntakeskuksen 2. krs. seurakuntasalissa. Syyslomalla ei ole ryhmää. Uusia osallistujia otetaan mukaan. Kurssimaksu on 40 euroa sisältäen materiaalit. Myös omia välineitä voi ottaa mukaan. 

Jos haluaa tutustua ryhmään, voi käydä kesällä katsomassa Uskon maisemissa - näyttelyn kirkossa.

Lisätietoja Petralta, petra.pohjanraito (at) evl.fi tai 040 748 1960. Myös Annalle voi ilmoittautua 040 529 0181. Kurssin hinta on 40 euroa. Maksuvapaudesta voi neuvotella Petran kanssa. Hyvissä väleissä - Itsetuntemuspäivä 20.10.

TERVETULOA HYVISSÄ VÄLEISSÄ - ITSETUNTEMUSPÄIVÄÄN 20.10.

Itsetuntemuksen on todettu lisäävän onnellisuutta ja parantavan vuorovaikutustaitoja.
Eräs itsetuntemuksen ja moninaisuuden ymmärtämisen väline on ENNEAGRAMMI.
Hyvissä väleissä - kurssilla saat perustiedot enneagrammista ja opit itsestäsi ja toisista.
Päivä koostuu työvälineen esittelystä, sen käytön harjoittelusta sekä yksilö- ja ryhmätyöskentelystä. Pääsemme tutkimaan itseämme myös värien kautta.
Kurssi järjestetään Hyvinkään seurakuntakeskuksen juhlasalissa lauantaina 20.10. klo 10-17, Hämeenkatu 16. Kurssin vetäjinä toimivat enneagrammiohjaaja, työnohjaaja, kirjailija Seija Taivainen ja pastori, terapeutti Petra Pohjanraito.
Osallistumismaksu on 25 €, johon voi saada sovittaessa maksuvapautuksen. Osallistumismaksuun sisältyy lounas ja kahvit sekä materiaalit.
Lisätietoa ja ilmoittautumiset viim. pastori Petra Pohjanraidolle 
p. 040 748 1960 tai petra.pohjanraito (at) evl.fi.

"Jotta voisin elää oman näköistäni elämää.
Jotta uskaltaisin edetä unelmieni mukaisesti.
Jotta tietäisin rajani, löytäisin mielekkään paikan itselleni,
selviäisin ihmissuhteitteni viidakossa, löytäisin kaikki lahjani.
Jotta en olisi vain toisten odotuksia täyttävä miellyttäjä
tai elämää suorittava mekaaninen robotti.
Jotta voisin elää oman näköistäni elämää." Seija Taivainen

ELÄMÄN PUU ekspressiivisen taideterapian viikonloppukurssi

la 24.11. klo 12-18 ja su 25.11. klo 12-17, 
Hyvinkään seurakuntakeskus, Hämeenkatu 16. 

Minkälainen on sinun elämänpuusi? Miten elämän voima on saanut puussasi virrata? Miten elämän tuulet ovat sinua muokanneet?

Elämän puu on vahva alkukuva, joka yhdistää meidät kaikkeen, kaikkiin ja kaikkeuteen. Mitä lauluja linnut oksillasi laulavat, mitä tarinoita kertovat?

Elämän puu -kurssilla tutkimme omaa käsitystä itsestämme ja elämänvoimastamme maalaten ja kirjoittaen, hengitellen ja liikkuen - yksin ja yhdessä toisten kanssa. Mitään taiteellisia taitoja et tarvitse, ne löytyvät sinusta itsestäsi ekspressiivisen taideterapian menetelmien myötä. Jokainen osaa, kaikki on oikein, löytämisen ja vastaanottamisen arvoista. Käytämme mm. helppoja peitevärejä ja öljypastelliliituja. Ryhmään mahtuu max 10 osanottajaa.

Ohjaajana taideterapeutti, hengitysohjaaja, pastori Terhi Varjoranta, mukana pastori, terapeutti Petra Pohjanraito.

Hinta 25 euroa sisältää kurssin ja taidetarvikkeet, pidämme n. 30 min evästauon ja n. 15 min kahvitauon, jolloin voi syödä omia eväitä/termarikahvia. (Jos maksu tuottaa vaikeuksia, ota rohkeasti yhteyttä asiat ovat sovittavissa.)

Lisätiedot ja ilmoittautuminen pastori Petra Pohjanraidolle p. 040 748 1960 tai petra.pohjanraito (at) evl.fi  su 18.11. mennessä. Mukaan mahtuu 10 osanottajaa.

Järjestäjinä Hyvinkään seurakunta ja Opintokeskus Agricola

Retriittejä: 

Tänä vuonna järjestetään retriitti, josta tarkemmat tiedot ja mahdollisuus ilmoittautua Hiljaisuuden ystävien retriittikalenterissa netissä.

Joulun odotuksen -hiljaisuuden retriitti Järvenpään seurakunnan leirikeskuksessa, Leiriniemessä pe-su 14-16.12.2018 Saapuminen pe klo 17-18 ja lähtö su klo 13.30. Retriitin hinta on 110 €, sisältäen majoituksen yhden hengen huoneessa, täysihoidon ja ohjelman, joka painottuu rukoushetkiin. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista. Omat kyydit.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset Kaisa Laaksolle ti 27.11. mennessä sähköpostitse kaisa.laakso (at) evl.fi tai p. 040 755 9364.

Tarkemmat tiedot tapahtumista päivitetään kotisivuille lähempänä nettiin, lehtiin, viikko-ohjelmaan ja ilmoitustauluille.

Yhteydenotot: pastori Antti Kurkola, puh. 040 545 8109, .

 

 

Tässä linkkejä liittyen yhteiskuntatyöhön:

Reilu kauppa

Reilu kauppa

Kirkon ulkomaanapu

Kirkon ulkomaanavun tunnus

Naisten pankki

Naisten pankki

YK: ihmisoikeuksien julistus 

Kuva: Anna Rauhala
Sielun värejä - uskon maisemia- kurssi jatkuu syyskaudella 16.8. klo 18 alkaen, kokoontuen kerran viikossa to klo 18-20.30 srk-keskuksen 2. krs. seurakuntasalissa.

Maalaus: Kuin kuvastimesta, Anna Rauhala.

Hyvinkään Seurakunta | PL 29 (Hämeenkatu 16), 05801 Hyvinkää | puh. 040 8050 200 |