Tekstin koko

Yhteiskuntatyö

Hyvinkään katunäkymää 

Hyvinkään seurakunnassa tehdään yhteiskuntatyötä monilla eri yhteiskunnan alueilla. Yhteiskuntatyössä pidetään yhteyksiä eri yhdistyksiin ja järjestöihin paikkakunnalla sekä työpaikkoihin tarpeen mukaan. Yhteiskuntatyö on enimmäkseen aikuistyötä. Järjestämme mm. retkiä, kursseja ja tapahtumia sekä pienryhmiä ja retriittejä.

Työalalla nostetaan esille teologisesti ajankohtaisia teemoja, jotka liittyvät mm. yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden vaatimukseen. Tarkoituksena on avata yhteiskunnallista keskustelua seurakunnassa ja parhaan mukaan edistää Ihmisten hengellistä ja henkistä hyvinvointia. Hyvinvointi ja mielenterveystyö kuuluvat myös kirkolle. Tahdomme Hyvinkään seurakunnassa pitää huolta sekä työssäkäyvistä, eläkeläisistä että eri tavoin syrjäytyneistä kaupunkilaisista.

Vietämme syksyisin Vastuuviikkoa, johon liittyy messu ja aiheeseen sopivaa ohjelmaa. Vastuuviikko on Suomen kaikkien kirkkojen ja monien kristillisten järjestöjen ihmisoikeuskampanja, jossa kirkot toimivat oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Oikeudenmukaisempaa maailmaa olemme edistämässä myös olemalla mukana Asunnottomien yössä YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10.. Tapahtuma järjestetään vuosittain yhteistyönä kaupungin eri toimijoiden kanssa.

Yhteiskuntatyön pappina käyn järjestökeskus Onnensillassa keskustelemassa ihmisten kanssa ja toimin Toimari ry:n hallituksessa varapuheenjohtajana. Käyn myös kehitysvammaisten työkeskuksissa viettämässä hartaushetkiä. Olen käytettävissä työyhteisöjen keskusteluapuna. Otan vastaan seurakuntalaisia sielunhoidollisten keskustelujen puitteissa.

Vuonna 2018

Retriittejä 

Tänä vuonna järjestetään retriitti, josta tarkemmat tiedot ja mahdollisuus ilmoittautua Hiljaisuuden ystävien retriittikalenterissa netissä.

Joulun odotuksen -hiljaisuuden retriitti Järvenpään seurakunnan leirikeskuksessa, Leiriniemessä pe-su 14-16.12.2018 Saapuminen pe klo 17-18 ja lähtö su klo 13.30. Retriitin hinta on 110 €, sisältäen majoituksen yhden hengen huoneessa, täysihoidon ja ohjelman, joka painottuu rukoushetkiin. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista. Omat kyydit.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset Kaisa Laaksolle ti 27.11. mennessä sähköpostitse kaisa.laakso (at) evl.fi tai p. 040 755 9364.

SIELUN VÄREJÄ - USKON MAISEMIA -kurssi. Kurssilla pysähdytään kristinuskon sanoman äärelle luovasti eläytyen, maalaten, keskustellen ja hiljentyen. Lähtökohtina luetaan aiheeseen liittyviä tekstejä tai kuunnellaan musiikkia. Kuvan toteutuksessa on jokaisen oma jälki tärkeä. Maalaaminen voi olla leikkiä tai sukeltamista, vaikka pelkkää väriä. Kurssi on tarkoitettu niin aloittelijoille kuin kokeneillekin kuvantekijöille.
Kurssin vetäjinä toimivat taiteilija, TM, Anna Rauhala ja pastori, psykoterapeuttiopiskelija Petra Pohjanraito. Jatkuu kevään ajan aina toukokuun puolelle. Voit tulla vielä mukaan!

Lisätietoja Petralta, petra.pohjanraito (at) evl.fi tai 040 748 1960. Myös Annalle voi ilmoittautua 040 529 0181. Kurssin hinta on 40 euroa. Maksuvapaudesta voi neuvotella Petran kanssa.

Kevään versoja -hengellinen ja terapeuttinen taidetyöskentely
sunnuntaina 8.4. klo 10-17
seurakunnan työkeskuksessa, Hämeenkatu 16.

Järjestäjät: Anna Rauhala, diakoni ja taiteilija ja Petra Pohjanraito pastori ja ratkaisukeskeinen terapeutti. Hinta 20 e. Sisältää myös tarvikkeet. 

 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen ke 5.4. mennessä Petra Pohjanraidolle p. 040 748 1960 tai .

ELÄMÄN VOIMAA ETSIMÄSSÄ - taideterapiakurssi on PERUTTU! 
Järjestetään kesällä!

 

Etsimme omia tärkeitä voiman, elämänilon ja elämänrohkeuden lähteitämme maalaten ja kirjoittaen, liikkuen, hengitellen ja keskenämme jakaen. Mitään ns. taiteellisia taitoja et tarvitse, ne löytyvät sinusta itsestäsi ekspressiivisen taideterapian menetelmien myötä. Luovan taidetyöskentelyprosessin kautta on mahdollista saada parempi kosketus itseensä, omiin tunteisiinsa ja tarpeisiinsa. Jokainen osaa, kaikki on oikein ja tärkeää, löytämisen ja vastaanottamisen arvoista. Käytämme helppoja peitevärejä ja öljypastelliliituja.
Ohjaajana taideterapeutti, hengitysohjaaja, pastori Terhi Varjoranta, mukana pastori Petra Pohjanraito.

Hinta 35 euroa sisältää taidetarvikkeet ja tee/kahvitarjoilun, pidämme 30 min evästauon, jolloin voi syödä omia eväitä. (Jos maksu tuottaa vaikeuksia, ota rohkeasti yhteyttä asiat ovat sovittavissa.)

Järjestäjinä Hyvinkään seurakunta ja Opintokeskus Agricola

Syksyllä tulossa itsetuntemusta vahvistava ja lisäävä Enneagrammikoulutus kaikille kiinnostuneille, erityisesti vapaaehtoisille. Aikataulu vielä avoinna. Kouluttajina toimivat itsetuntemus- ja työyhteisövalmentaja, enneagrammi-ohjaaja Seija Taivainen ja pastori ja ratkaisukeskeinen terapeutti Petra Pohjanraito.


Yhteisiä tapahtumia

Eläkeläisyhdistysten retket ovat uudistumassa elo-syyskuulla. Tarkoituksena on koota yhteen useampi ryhmä kerrallaan.

Tarkemmat tiedot tapahtumista päivitetään kotisivuille lähempänä nettiin, lehtiin, viikko-ohjelmaan ja ilmoitustauluille.

Otan mielelläni vastaan ideoita seurakuntalaisilta, yhdistyksiltä, järjestöiltä sekä työpaikoilta ja teen kanssanne yhteistyötä. Tältä sivulta löydät tärkeitä linkkejä sekä esim. sähköiset ilmoittautumislomakkeet.

Yhteydenotot: pastori Petra Pohjanraito p. 040 748 1960,

 

Tässä linkkejä liittyen yhteiskuntatyöhön:

Reilu kauppa

Reilu kauppa

Kirkon ulkomaanapu

Kirkon ulkomaanavun tunnus

Naisten pankki

Naisten pankki

YK: ihmisoikeuksien julistusElämän voimaa etsimässä -taidetarapiakurssi Järjestetään kesällä!

 

Kuva: Anna Rauhala
Sielun värejä - uskon maisemia- kurssi.

 

Hyvinkään Seurakunta | PL 29 (Hämeenkatu 16), 05801 Hyvinkää | puh. 040 8050 200 |