Yhteiskuntatyö

Hyvinkään katunäkymää

Hyvinkään seurakunnassa tehdään yhteiskuntatyötä monilla eri yhteiskunnan alueilla. Yhteiskuntatyössä pidetään yhteyksiä eri yhdistyksiin ja järjestöihin paikkakunnalla sekä työpaikkoihin tarpeen mukaan. Yhteiskuntatyö on enimmäkseen aikuistyötä. Järjestämme mm. retkiä, kursseja ja tapahtumia sekä pienryhmiä ja retriittejä.

Työalalla nostetaan esille teologisesti ajankohtaisia teemoja, jotka liittyvät mm. yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden vaatimukseen. Tarkoituksena on avata yhteiskunnallista keskustelua seurakunnassa ja parhaan mukaan edistää Ihmisten hengellistä ja henkistä hyvinvointia. Hyvinvointi ja mielenterveystyö kuuluvat myös kirkolle. Tahdomme Hyvinkään seurakunnassa pitää huolta sekä työssäkäyvistä, eläkeläisistä että eri tavoin syrjäytyneistä kaupunkilaisista.

Vietämme syksyisin Vastuuviikkoa, johon liittyy messu ja aiheeseen sopivaa ohjelmaa. Vastuuviikko on Suomen kaikkien kirkkojen ja monien kristillisten järjestöjen ihmisoikeuskampanja, jossa kirkot toimivat oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Oikeudenmukaisempaa maailmaa olemme edistämässä myös olemalla mukana Asunnottomien yössä YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10.. Tapahtuma järjestetään vuosittain yhteistyönä kaupungin eri toimijoiden kanssa.

Yhteiskuntatyön pappina käyn järjestökeskus Onnensillassa keskustelemassa ihmisten kanssa ja toimin Toimari ry:n hallituksessa varapuheenjohtajana. Käyn myös kehitysvammaisten työkeskuksissa viettämässä hartaushetkiä. Olen käytettävissä työyhteisöjen keskusteluapuna. Otan vastaan seurakuntalaisia sielunhoidollisten keskustelujen puitteissa.

Vuonna 2017

Hiljentymistä ja hengellistä kasvua

Ignatiaaniset sanameditaatioharjoitukset joka toinen keskiviikko klo 18: 22.2.,8.3.,22.3.,5.4.,19.4.,10.5. ja 24.5. (kesto n. tunnin) seurakuntakeskuksen kappelissa. Harjoitukset on avoin tilaisuus kaikille kiinnostuneille. Harjoituksia on yhteensä 24 kertaa ja niissä seurataan Jeesuksen elämän vaiheita aina ylösnousemukseen asti. Harjoitusten luonteen kannalta on hyödyllistä sitoutua säännöllisesti.

Tänä vuonna järjestetään kaksi retriittiä, joista tarkemmat tiedot ja mahdollisuus ilmoittautua Hiljaisuuden ystävien retriittikalenterissa netissä. Ilon pilkahduksia -kevätretriitti järjestetään 6.-7.5. ja Lapsi on teille syntynyt -jouluajan retriitti 15.-17.12., molemmat Leiriniemessä Mäntsälässä. Vetäjinä toimivat Kaisa Laakso ja pastori Petra Pohjanraito. Lisätietoja ja ilmoittautuminen myös diakoniatyöntekijä Kaisa Laaksolle joko sähköpostilla  tai puhelimitse 040 755 9364.

Itsetuntemusta ja uusia oivalluksia

Keväällä 22.-23.4. järjestetään Elämän voimaa etsimässä -taideterapeuttinen viikonloppu työkeskuksen tiloissa (srk). Ohjaajana toimii kuvataideterapeutti ja pastori Terhi Varjoranta sekä itse toimin vetoapuna.

Syksyllä järjestetään Enneagrammikurssi, joka kokoontuu kerran viikossa. Siinä on mukana Enneagrammiohjaaja, pariterapeutti ja kirjailija Seija Taivainen. Pääasiassa toimin itse ryhmänvetäjänä.

Yhteisiä tapahtumia

Kesäkuun alussa (4.6.) järjestetään Hyvinkään seurakunta 100 vuotta kirkkokierros, joka alkaa messulla, jatkuu kirkkokahveilla ja kahveilta lähdemme kirkkokierrokselle, jossa tutustutaan Hyvinkää kirkkoihin, seurakunnan ja kaupungin 100-vuotiaaseen historiaan retki on tarkoitettu sekä vanhoille että uusille hyvinkääläisille. Lämpimästi tervetuloa uudet hyvinkääläiset!

Eläkeläisyhdistysten retket ovat uudistumassa elo-syyskuulla. Tarkoituksena on koota yhteen useampi ryhmä kerrallaan.

Tarkemmat tiedot tapahtumista päivitetään kotisivuille lähempänä nettiin, lehtiin, viikko-ohjelmaan ja ilmoitustauluille.

Otan mielelläni vastaan ideoita seurakuntalaisilta, yhdistyksiltä, järjestöiltä sekä työpaikoilta ja teen kanssanne yhteistyötä. Tältä sivulta löydät tärkeitä linkkejä sekä esim. sähköiset ilmoittautumislomakkeet.

Yhteydenotot: pastori Petra Pohjanraito p. 040 748 1960,

Tässä linkkejä liittyen yhteiskuntatyöhön:

Reilu kauppa

Kirkon ulkomaanapu

Kirkon ulkomaanavun tunnus

Naisten pankki

YK: ihmisoikeuksien julistus

"Ilon pilkahduksia " hiljaisuuden retriitti Leiriniemessä 6.-7.5.2017

Tule hiljentymään ja lepäämään keskellä kauneinta kevättä!

Ilon pilkahduksia - hiljaisuuden retriitti Järvenpään seurakunnan leirikeskuksessa, Leiriniemessä la-su 6.-7.5.2017.

Saapuminen la klo 11-12 ja lähtö su n. klo 16.45. Retriitti hinta on 80 euroa sisältäen majoituksen yhden hengen huoneessa, täysihoidon ja ohjelman, joka painottuu rukoushetkiin. Ohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista. Omat kyydit.
Vetäjinä toimivat pastori Petra Pohjanraito ja diakoniatyöntekijä Kaisa Laakso.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Kaisalle sähköpostitse:  tai puhelimitse 040 755 9364 18.4. mennessä.