Lapsensa menettäneiden vertaistukiryhmä

Puolimatkan siunauskappeli

Lapsena kuolleiden muistohetki

Hyvinkäällä vietetään valtakunnallista Lasten muistopäivää 23.9. klo 18 Puolimatkan hautausmaalla (Aholankatu 20, parkkipaikat Penttilänkadulla). Kappelin edessä pidetään lyhyt muistohetki, jonka jälkeen lasketaan kynttilät lasten haudoille ja muualla haudatuille muistopöydälle. Seurakunnasta mukana Virpi Koivisto. Muistohetkeen on tervetullut jokainen, joka haluaa muistaa itselleen rakkaita kuolleita lapsia tai osoittaa tukeaan heille, joilta on lapsi kuollut.

Ilta jatkuu vertaistukiryhmässä eli sururyhmässä noin 18.30-20.30, jonne on tervetullut jokainen vanhempi, jonka lapsi on kuollut, riippumatta lapsen iästä tai kuolinsyystä. Tärkeä osa sururyhmän toimintaa on, että ryhmään osallistuu myös vanhempia, joilla on kulunut jo pidempi aika oman lapsen kuolemasta. Ilmoitathan sururyhmään osallistumisestasi etukäteen Leenalle, leena.vilkka@biofilos.fi, puh. 040-7627650, iltapalan järjestämiseksi. Voit ottaa mukaan myös valokuvan tai muun muiston lapsestasi. Sururyhmä perustuu vertaisuuteen ja on luottamuksellinen ja turvallinen paikka keskustella kaikista lapseen ja lapsen kuolemaan liittyvistä asioista ja tunteista. Sururyhmiä järjestää KÄPY - Lapsikuolemaperheet ry eri puolilla Suomea. Hyvinkäällä toiminta järjestetään yhteistyössä seurakunnan kanssa ja kokoontumispaikkana on Puolimatkan Kappelin omaisten huone.

Vehkojan seurakuntakeskus

Miestenilta Vehkojan seurakuntakeskuksessa