Kalliopohja - Teatteri Betan kesänäytelmä 2022

su 3.7. klo 18.00 – 20.00
Kalliopohja Teatteri Beta

Muu tila

Nyt on tarjolla harvinaisuus. Teatteri Beta on saanut oikeudet tehdä kirjailija Bo Giertzin romaaniin Kalliopohja perustuvan esityksen. Tietääksemme näin ei ole aikaisemmin tapahtunut, ainakaan Suomessa. Kalliopohja on yksi suosituimmista kristillisistä romaaneista pohjoismaissa. Sukupolvi toisensa jälkeen on löytänyt sen ja tullut temmatuksi kirjan maailmaan. Katso lisätiedot esityksestä klikkaamalla tästä.

Kirjailija Bo Giertz (1905-1998) oli nuoruudessaan ateisti. Opiskellessaan lääketiedettä Uppsalassa hän kiinnostui uskonasioista kristittyjen ystäviensä kautta. Lopulta Giertz päätyi aloittamaan teologian opinnot. Hän työskenteli ensin seurakuntapappina ja myöhemmin Göteborgin piispana. Lisäksi Giertz kirjoitti. Hän on julkaissut yli 30 kirjaa, raamatunselitysteoksia, hengellisiä kirjoituksia ja kaunokirjallisuutta. Ruotsalainen Kyrkans tidning -lehti valitsi Giertzin 1900-luvun tärkeimmäksi kristilliseksi vaikuttajaksi maassaan.

Tunnetuin Giertzin teoksista on Kalliopohja -romaani. Giertz kirjoitti sen 1941 työskennellessään pienen Torpan seurakunnan pappina. Kirjassa kuvataan pappien työtä ja paikkakuntalaisten elämää kuvitteellisessa Ödesjön kylässä. Romaanin suosion salaisuus on kenties siinä, että lukijapolvi toisensa jälkeen on löytänyt itsensä samoista kamppailuista kirjan henkilöiden kanssa. Miten lohduttaa kärsivää? Kuinka kohdata epäusko itsessä ja muissa? Millä tavoin ratkaista ristiriitoja? Mistä löytää elävä suhde Kristukseen? Giertz kirjoittaa vahvasti, toiveikkaasti ja suurella rakkaudella meistä ihmisistä ja Vapahtajastamme.

Esitykset Kirkkopuistossa Hyvinkään kirkon vieressä (Hämeenkatu 16):

su 3.7.22 klo 14 ja klo 18

ma 4.7.22 klo 19

ti 5.7.22 klo 19

ke 6.7.22 klo 19

to 7.7.22 klo 19

su 10.7.22 klo 14 ja 18

Esitykset Vehkoja srk-keskuksessa (Yli-Anttilantie 3):

su 25.9.22 klo 14 ja 18

Liput 20 €. Lippuja voi ostaa nettikaupasta netticket.fi, srk-keskuksen infosta (Hämeenkatu 16), Villatehtaan infosta (Kankurinkatu 4-6). Jäljellä olevat liput myydään ovelta ennen esitystä.

Työryhmä:

Rooleissa: Maija Honkasalo, Helga Jämsä, Janna Lehikoinen, Valpuri Mäkinen, Tiina Pylkkönen, Inga-Lill Rajala, Henna Sinisalo, Anni-Mari Tiiliharju, Aapo Örn, Eetu Örn.

Koreografia: Titta Tunkkari
Käsikirjoitus ja ohjaus: Antti Sevanto
Lavastus: Tapio Rantanen
Puvustus: Eeva Mantere
Tekninen toteutus: Terho Matias Turunen, Joonas Ylänne, Elise Oy

Pysäköinti Hyvinkään kirkon ja srk-keskuksen parkkipaikoille (Hämeentie 16).

• Nuorille Nuorille