Näyttelijäntyönkurssi - Teatteri Beta

ti 3.10. klo 18.00 – 20.30
Teatteri Beta näyttelijäntyönkurssi

Seurakuntakeskus

Kiinnostaako teatteriharrastus? Haluaisitko kehittää näyttelijäntaitojasi? Nyt se on mahdollista Teatteri Betan näyttelijäntyönkurssilla. Katso lisätiedot klikkaamalla tästä.

Kuuden kurssikerran aikana käydään läpi laaja kirjo näyttelijälle tärkeitä taitoja. Jokainen kerta sisältää lyhyen opetuksen sekä ryhmässä tehtäviä käytännönharjoituksia aiheesta. Kurssi sopii teatteriharrastusta aloittavalle johdantona näyttelemisen perusasioihin tai teatteria aiemmin harrastaneelle syventämään jo opittua.

Kurssi on maksuton, eikä sille tarvitse ilmoittautua. Riittää, että tulet paikalle. Halutessasi voit osallistua vaikka joka kerta, tai tulla mukaan valitseminasi kertoina.

Kurssi pidetään seurakuntakeskuksessa (Hämeenkatu 16, Hyvinkää). Opettajana on kirkkoteatteriohjaaja Antti Sevanto (040 5845 836, [email protected]).

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

KURSSIOHJELMA:

1. ma 11.9.23 klo 18-20:30

Läsnäolo, kontakti ja jännittäminen

Näyttelijäntaidoista tärkein on kyky olla läsnä, elää hetkessä, olla aito, kuunnella. Miten tätä taitoa voi kehittää? Minne näyttelijä katsoo milloinkin? Kuinka kääntää jännittäminen edukseen?

2. to 21.9. klo 18-20:30

Ilmaiseva keho ja ääni

Näyttelijän instrumentti ovat hänen kehonsa ja äänensä, niiden ilmaisuvoima työkaluista tärkeimpiä. Miten sitä voi kehittää? Mistä muuntautuminen roolihenkilöksi alkaa? Minkälaisista rakennusaineista syntyy hyvä näyttämöpuhe?

3. ti 26.9. klo 18-20:30

Näyttelijä ja teksti

Näyttelijäntyö alkaa usein tutustumisella näytelmätekstiin. Miten roolianalyysi tehdään? Mitä ovat aliteksti, intentio ja transitiiviverbit? Kuinka opetella repliikit ulkoa?

4. ti 3.10. klo 18-20:30

Näyttämön lainalaisuudet

Näytteleminen tapahtuu näyttämöllä. Se on erityinen paikka, jolla on omat lainalaisuutensa. Miten toiminta asemoidaan näyttämölle? Miten maadoitutaan? Missä huomiopiste on ja kuinka sitä siirretään?

5. ma 9.10. klo 18-20:30

Kohtaus, ristiriita ja käännekohta

Näytelmän perusyksikkö on kohtaus. Siinä ristiriita synnyttää jännitteen, joka käännekohdan kautta muuttaa suuntaa. Miten ristiriita ja käännekohta näytellään? Mitä panokset ovat? Kuinka näyttelijä luo jännitettä ja dramaturgista liikettä?

6. to 19.10. klo 18-20:30

Harjoitustekniikat

Tärkeä osa näyttelemistä ovat harjoitukset. Miten niissä toimitaan? Mitä erilaisia vaiheita näytelmän harjoitusprosessiin tavallisesti sisältyy? Mitä ovat hitaan lukemisen tekniikka ja sisäinen monologi? Kuinka käsikirjoituksen kanssa harjoitellaan ja miten ohjaajan kanssa työskennellään?
  • Nuorille Nuorille
  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä