Kuvassa kolumbialainen tyttö kuva: Meeri Koutaniemi

Lähetys- ja avustustyö

Lähetys

Kristuksen kirkko noudattaa Jeesuksen Kristuksen lähetyskäskyä (esim. Matt 28:18-20). Lähetystyössä tarvitaan sekä lähettäjiä että lähettejä. Evankeliumin julistus ja palvelu ovat saumattomasti yhtä.

Lähetystyön toimintamuotoja ovat mm. lähetystyön juhlat,  nimikkolähettien tapaamiset, konsertit, myyjäiset, pitopalvelun toiminta ja vierailut mm. kouluissa.

Lähetyksen toimintaryhmistä löydät oman paikkasi

Kä-te-vä -piirissä (Kädet tekevät lähetystyön hyväksi) ei tarvitse olla kätevä, vaikka siellä tehdäänkin lähetystyön hyväksi erilaisia tuotteita. Piiri kokoontuu kahden viikon välein.
Miesten lähetystoimintapiste kokoontuu kuukausittain lähetystyöhön liittyvien kiinnostavien aiheiden äärelle.

Tikkusormet on miesten puutyöpiiri, joka kokoontuu viikottain.
Seuraa Aamupostin ilmoittelua. Sieltä löydät kokoontumisajat ja -paikat.

Etsitkö omaa paikkaasi? Vapaaehtoisia aina tarvitaan, kurkkaapa vapaaehtoistyo.fi. Mikäli Sinulla on uusi idea lähetystyön eteenpäin viemiseksi, älä epäröi kertoa siitä! Yhteystiedot ovat sivun lopussa.

Liity lähetysrenkaaseen

Lähetysrenkaan jäsenet saavat "Maailman kyliltä" -lähetystyön ajankohtaiskirjeen, jossa on  tietoa tulevista tapahtumista, lähettien kirjeitä ja heidän antamiaan rukousaiheita.

Osa nimikkoläheteistä on antanut luvan laittaa lähettikirjeensä seurakunnan lähetystyön nettisivuille. Lähettien kirjeet ovat pdf-tiedostoina. Lukemiseen tarvitset Adobe reader-ohjelman. Mikäli Sinulla ei ole ko. ohjelmaa, lataa se tästä (ilmainen).

Maailman kyliltä - lähetysrengaskirjeen saa kuka tahansa halukas liittymällä renkaan jäseneksi. Jäsenyys on ilmainen. Kirjeen voi saada joko sähköisesti tai postitse.  Mikäli haluat liittyä lähetysrenkaaseen, ota yhteyttä lähetyssihteeriin.

Lahjoita lähetystyölle

Voit tukea lähetystyötä maksamalla Hyvinkään seurakunnalle haluamasi summan.
Hyvinkään seurakunnan maksuosoite on:
Tilinumero: FI13 1586 3000 0200 28
BIC: NDEAFIHH Nordea pankki Suomi

Merkitsethän tiedonantoon: seuraavasti: Lahjani lähetystyölle!
Kiitos lahjoituksestasi!

Lähetyssihteeri

Lempivirsi: ”Taas uudet sukupolvet lapsineen oppivat ”Isä meidän” sanomaan. He sovituksen lahjan löytävät ja käyvät Vapahtajan askeliin” (virsi 472:2)

Toimin lähetyssihteerinä.  Työni helposti mielletään postitushommiin ja toki niitäkin teen – tosin olemattomassa mittakaavassa.

Kerron mielelläni eri puolella maailmaa tehtävästä lähetystyöstä useille ikäryhmille päiväkerholaisista senioreihin.  Lähetystyön tiimoilta järjestän/organisoin erilaisia tapahtumia, kuten esim. myyjäisiä.

Kappalainen

Julistuksen vastuukappalainen, Jumalanpalvelukset, lähetystyö

Pappina kutsumukseni on palvella ihmisiä Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Toisin sanoen kertoa hyvää sanomaa Kristuksesta ja jakaa hänen lahjojaan. Tehtäviin valmistautuessa huomaan usein rukoilevani psalmin sanoin: ”Herra, avaa minun huuleni, niin suuni julistaa sinun kunniaasi”. Tärkeäksi koen kohtaamisen ja kuuntelemisen ja Raamatun kehotuksen iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa.