Chureito Pagoda, Fujiyoshida-shi, Japan. Kuvassa näkyy Fuji-vuori ja japanilainen rakennus ja kaupunki

Japani, Tokio

Nimikkolähetti: Hanna Penttinen
Yhteistyökirkko: Japanin ev.lut. kirkko JECL

Hanna Penttinen, musiikin maisteri, kanttori ja pianonsoiton opettaja lähti syksyllä 2013 Japaniin ensimmäiselle työkaudelle. Ensimmäiset kaksi vuotta hän oli kielikoulussa Tokiossa. Nyt hän toimii Hamuran seurakunnassa kanttorina. Hän käy tarvittaessa muuallakin kouluttamassa vapaaehtoisia ja pitämässä musiikkitilaisuuksia.

Tässä Hanna Penttisen Joulukirje

Tietoa Japanista

Asukkaita

noin 130 milj.

Pääkaupunki          Tokio
BKT 36 500 euroa/as.
Maa on tunnettu huipputeknologiasta mutta myös taantuman aiheuttamaa köyhyyttä
Kristittyjä n. 1 %,  muuten lähinnä shintolaisia ja buddhalaisia

Japanin kartta

Lähetyssihteeri

Lempivirsi: ”Taas uudet sukupolvet lapsineen oppivat ”Isä meidän” sanomaan. He sovituksen lahjan löytävät ja käyvät Vapahtajan askeliin” (virsi 472:2)

Toimin lähetyssihteerinä.  Työni helposti mielletään postitushommiin ja toki niitäkin teen – tosin olemattomassa mittakaavassa.

Kerron mielelläni eri puolella maailmaa tehtävästä lähetystyöstä useille ikäryhmille päiväkerholaisista senioreihin.  Lähetystyön tiimoilta järjestän/organisoin erilaisia tapahtumia, kuten esim. myyjäisiä.