Kirahvi tasangolla, kuva Keniasta

Kenia

Hyvinkään seurakunta tukee orpokotityötä Keniassa

Keniassa, Matongon kylässä on  orpokoti 25 lapselle. Sen lisäksi orpolapsityön piirissä on noin 500 orpolasta, joilla on suomalainen kummi. Tarkoituksena on auttaa suoraan kaikkein köyhimpiä. Lapsia avustetaan omissa kodeissaan tai sijaisperheissä.

Nuorimmat lapset ovat noin vuoden ikäisiä. Orpokodilla työskentelee viisi ”mamaa”=äitiä, kokki, puutarhuri, sosiaalityöntekijä, pihavahti ja kodin johtaja. Rahoitus Matongon orpokodille tulee Suomesta orpokodin ystäviltä.

Viikolla päivärytmin kodissa luo koulun lukujärjestys. Lapset käyvät esikoulua ja ala-astetta. Yhdessä lapset juoksevat koulupuvuissaan kouluun. Lounaan lapset syövät yhdessä orpokodilla. Illalla syödään ja sitten mennään nukkumaan. Vanhemmat lapset auttavat pienempiään arkirutiineissa.

Sunnuntaisin mennään yhdessä kirkkoon ja pyhäkouluun. Tarkoituksena on, että lapset eivät asuisi kovin kauaa orpokodissa. Heille yritetään löytää paikka sukulaisten luota. Joskus näin käy piankin, joskus lapset asuvat vuosia orpokodilla.

Orpolapsityön piirissä on myös noin 500 orpolasta, joilla on suomalainen kummi. Tarkoituksena on auttaa suoraan kaikkein köyhimpiä. Lapsia avustetaan omissa kodeissaan tai sijaisperheissä. Näin he pysyvät yhteisöjensä jäseninä, mikä on erittäin tärkeätä kenialaisessa kulttuurissa. Avustus kattaa lapsen koulutuksen, ruuan ja terveydenhoidon.
Lähde: SLEY

Satu ja Jorma Arkkila työskentelevät Keniassa.

Lue Arkkiloiden kirje täältä.

Yhteistyökirkko: Kenian ev.lut. kirkko, ELCK

Tietoa Keniasta

Asukkaita  yli 27 milj., joista kaupungeissa yli 22 %
Pääkaupunki  Nairobi
BKT  1000 euroa/as. (Afrikan kehittyneimpiä maita)
Kristittyjä  60-70 %
Kenian kartta

Lähetyssihteeri

Lempivirsi: ”Taas uudet sukupolvet lapsineen oppivat ”Isä meidän” sanomaan. He sovituksen lahjan löytävät ja käyvät Vapahtajan askeliin” (virsi 472:2)

Toimin lähetyssihteerinä.  Työni helposti mielletään postitushommiin ja toki niitäkin teen – tosin olemattomassa mittakaavassa.

Kerron mielelläni eri puolella maailmaa tehtävästä lähetystyöstä useille ikäryhmille päiväkerholaisista senioreihin.  Lähetystyön tiimoilta järjestän/organisoin erilaisia tapahtumia, kuten esim. myyjäisiä.