puu ja eläimiä tansaniassa

Yhteistyökirkko:
Tansanian ev.lut. kirkko ELCT

Kuva: Seppo Ylönen

Katri ja Pekka Härkönen ovat ammateiltaan pappeja. Katri toimii kirkollisen työn koordinaattiorina. Suomen Lähetysseura tekee kirkollista työtä kolmen eri hiippakunnan kanssa. Yhteistyötä on myös Lutheran Mission Cooperation:in kanssa, jossa on edustettuna pohjoismaita ja USA.  Pekka toimii Tansanian ja Keskisen Afrikan aluepäällikkönä.

Tansanian ev.lut kirkko on maailman toiseksi suurin kirkko, joten kirkko tarvitsee apua vain hyvin tarkoin mietityissä erikoistehtävissä.  Kirkollisen työn yksikön lisäksi Tansaniassa tuetaan kehitysyhteistyötä. Sitä on mm. Makumiran ja Sekomun yliopistojen kanssa, Koillisen hiippakunnan kanssa.

On mahdollista -ja jopa luultavaa- että jatkossa Suomen Lähetysseuran työ Tansaniassa painottuu entistä enemmän kehitysyhteistyöhön ja diakoniaan sekä ehkä työntekijäkoulutukseen.
Kirkko tekee itse evankeliointia sen verran tehokkaasti, että se ei ole meidän tukemme varassa vaikka sitäkin toki tuemme, toteaa Pekka Härkönen.

Lue Härkösten viimeisin uutiskirje.

Tietoa Tansaniasta

Valtiomuoto tasavalta
Pääkaupunki Dodoma
Asukkaita 46,3 miljoonaa
BKT 889 € /asukas
Kristittyjä 45 %
Muslimeja 35 %
Tansanian kartta

Lähetyssihteeri

Lempivirsi: ”Taas uudet sukupolvet lapsineen oppivat ”Isä meidän” sanomaan. He sovituksen lahjan löytävät ja käyvät Vapahtajan askeliin” (virsi 472:2)

Toimin lähetyssihteerinä.  Työni helposti mielletään postitushommiin ja toki niitäkin teen – tosin olemattomassa mittakaavassa.

Kerron mielelläni eri puolella maailmaa tehtävästä lähetystyöstä useille ikäryhmille päiväkerholaisista senioreihin.  Lähetystyön tiimoilta järjestän/organisoin erilaisia tapahtumia, kuten esim. myyjäisiä.