maalauksia kirko sisällä seinissä Pietarissa

Venäjä

Nimikkolähetti: Pasi Hujanen
Yhteistyökirkko: Inkerin kirkko

Inkerin luterilainen kirkko itsenäistyi v. 1992. Keskustoimisto sijaitsee Pietarissa. Pasi toimii Pietarin ja Länsi-Inkerin rovastikunnan pappina monissa seurakunnissa, pääpainona Hatsina ja Pushkin. Työhön kuuluu myös kotikäynti- ja diakoniatyötä. Maassa on noin 143 milj. asukasta.  Lähetysjärjestö: Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys.

Lue Pasi Hujasen viimeisin kirje.

Tietoa Venäjästä

Valtiomuoto

Federaatio
Pääkaupunki  Moskova
Asukkaita  143 milj.
Uskonnot  Kristinusko (ortodoksinen pääosin), islam, juutalaisuus, buddhalaisuus
BKT noin 11 000 euroa/as
Venäjän kartta

Lähetyssihteeri

Lempivirsi: ”Taas uudet sukupolvet lapsineen oppivat ”Isä meidän” sanomaan. He sovituksen lahjan löytävät ja käyvät Vapahtajan askeliin” (virsi 472:2)

Toimin lähetyssihteerinä.  Työni helposti mielletään postitushommiin ja toki niitäkin teen – tosin olemattomassa mittakaavassa.

Kerron mielelläni eri puolella maailmaa tehtävästä lähetystyöstä useille ikäryhmille päiväkerholaisista senioreihin.  Lähetystyön tiimoilta järjestän/organisoin erilaisia tapahtumia, kuten esim. myyjäisiä.