Perinteisissä valkoisissa asuissa oleva pariskunta.

Afartyö Etiopiassa ja lähialueilla

Nimikkokohde: Radiotyö afareiden kielellä
Yhteistyökirkko: Mekane Yesus -kirkko

1,5 miljoonaa afaria asuu Afrikan sarvessa: Etiopiassa, Eritreassa, Djiboutissa ja Somaliassa.

Uskonnoltaan he ovat muslimeja, paimentolaisia ja lukutaidottomia. He asuvat maapallon kuumimmilla seuduilla, jotka ovat paljolti kuivaa aavikkoa ja suolatasankoja. Seurakuntia ei ole, mutta joitain pieniä kotiseurakuntia on syntynyt eri puolille.

Etiopian Mekane Yesus -kirkon radiotyökeskus on aloittanut kristillisten afarinkielisten radio-ohjelmien tuotannon ja hoitaa yhteydenottopyynnöt. Ohjelman pituus on 15 minuuttia ja se kuuluu neljä kertaa viikossa.

Lähetys tapahtuu Trans World Radion asemalta Abu Dhabista.

Kuuntele Afar-radio-ohjelmaa.

Tässä mm. Afar-työstä oleva tiedote.

Etiopian kartta. Yläpuolella Eritrea, alapuolella Kenia, oikealla Somalia ja lounaassa Uganda
Etiopiian kartta

Lähetyssihteeri

Lempivirsi: ”Taas uudet sukupolvet lapsineen oppivat ”Isä meidän” sanomaan. He sovituksen lahjan löytävät ja käyvät Vapahtajan askeliin” (virsi 472:2)

Toimin lähetyssihteerinä.  Työni helposti mielletään postitushommiin ja toki niitäkin teen – tosin olemattomassa mittakaavassa.

Kerron mielelläni eri puolella maailmaa tehtävästä lähetystyöstä useille ikäryhmille päiväkerholaisista senioreihin.  Lähetystyön tiimoilta järjestän/organisoin erilaisia tapahtumia, kuten esim. myyjäisiä.

Kappalainen

Julistuksen vastuukappalainen, Jumalanpalvelukset, lähetystyö ja aluetyön koordinointi

Pappina kutsumukseni on palvella ihmisiä Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Toisin sanoen kertoa hyvää sanomaa Kristuksesta ja jakaa hänen lahjojaan. Tehtäviin valmistautuessa huomaan usein rukoilevani psalmin sanoin: ”Herra, avaa minun huuleni, niin suuni julistaa sinun kunniaasi”. Tärkeäksi koen kohtaamisen ja kuuntelemisen ja Raamatun kehotuksen iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa.