M 18 

M18 -ryhmän juuret ovat Brasiliassa, josta se on Sao Paolon kaupungista lähtenyt liikkeelle vuonna 2005 perustajansa lähetystyöntekijä Thiago Braz de Almeidan johdolla. Sittemmin M18 on palvellut myös Suomessa yhteistyössä evankelisluterilaisten seurakuntien kanssa ja jo vuodesta 2009 lähtien Kroatiassa. Tavoittava M18-työ palvelee koko Kroatian evankelista kirkkoa, jonka kanssa sillä on yhteistyösopimus. Medialähetys Sansaattajat (Sansa) on tukenut M18-työtä vuodesta 2010. 

M18 perustajan Thiago Braz de Almeidan puoliso on pastori, nimikkolähetti Elina Braz de Almeida. Heillä on kaksi tyttöä. Kuvassa Thiago Braz de Almeida etualalla. 

Huom! M18-englanninkielisen uutiskirjeen saat pyydettäessä. Valitettavasti uutiskirjettä ei voi linkittää nettisivuille sen koon takia. 
 

Työnäky

Nimi M18 tulee Matteuksen evankeliumin 18. luvusta. Siellä on Jeesuksen vertaus paimenesta, jolla on sata lammasta ja kun yksi niistä katoaa, niin hän jättää 99 ja etsii yhden kadonneen. Työn tarkoituksena on löytää se yksi kadonnut ja usein ne paikat ovat syystä tai toisesta sellaisia, joihin ei kirkon työntekijä tai perinteinen seurakuntatyö pääse.

Tavoittaminen

M18 menee juuri sinne missä on evankeliumin tavoittamattomia ihmisiä. Se on myös kiinteä osa monien Kroatian evankelisen kirkon seurakuntien jokapäiväistä elämää ja se palvelee laajasti kaikilla seurakuntaelämän osa-alueilla. Tämä luo vahvan siteen kirkon ja studion välille sekä tarjoaa matalan kynnyksen tulla studiolta seurakunnan elämään mukaan. M18-työ antaa kirkolle myönteistä näkyvyyttä. Työn merkitys Kroatian evankelisen kirkon työlle ja elämälle on valtava. Kirkolla ei ole mitään vastaavaa työmuotoa, joka niin laajasti kohtaisi uusia ihmisiä ja kokoaisi erityisesti nuoria. Sen tunnettavuus paikallistasolla on lähes sata prosenttinen nuorten ikäluokista, mutta heidän kauttaan myös vanhemmat, isovanhemmat ja naapurit tutustuvat työhön, joka on löytänyt ja lunastanut paikkansa paikallisessa yhteisössä.

M18 Studio

M18 käyttää  pääasiassa tanssia, musiikkia, mediaa ihmisten tavoittamiseen. Kutinan kaupungissa Kroatiassa. M18:lla on studio, jossa annetaan tunteja em. lajeissa. Studio on paikka, jossa tavataan uusia ihmisiä ja kutsutaan heitä myös seurakunnan toimintaan ja elämään. Tämän työn kautta tavoitetaan erityisesti lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään. Vuonna 2019 studiolla oli reilut 200 säännöllistä tunneille osallistujaa. Joka vuosi yksi kokonainen ikäluokka vaihtuu, kun vanhimmat lähtevät muualle opiskelemaan. Työn piiriin tulee nuoria toki myös muitakin reittejä kuin vain studion kautta.

Kansainvälisyys

M18-työ on jo perusolemukseltaan kansainvälistä. Nuoria otetaan Kroatiaan vapaaehtoisiksi M18-työhön eripituisiksi ajoiksi eri maista. Työhön kuuluu myös Kroatian rajojen ylittäminen. Vuosittain tehdään evankelioivia matkoja pääasiassa Brasiliaan ja Suomeen, mutta myös muihin Euroopan maihin. Työtä tehdään aina yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa. Näillä matkoilla on kaksi päätarkoitusta: kertoa nuorille kristinuskosta sekä kertoa lähetystyöstä. Ryhmät koostuvat usein suomalaisista, brasilialaisista ja kroatialaisista nuorista, mutta muitakin kansallisuuksia on mukana.

Yhteistyö Hyvinkään seurakunnan kanssa

M18 on vieraillut pariin otteseen Hyvinkään seurakunnassa. Paikalliset koulut ovat ottaneet M18 ryhmän vastaan. Kouluissa tanssin ja musiikin keinon lisäksi M18 nuoret ovat kertoneet elämästään. Usein oppitunnin jälkeen on ollut vapaaehtoinen tanssitunti, johon monet oppilaat ovat jääneet. Tilaisuuden jälkeen kohtaamiset M18-ryhmäläisten kanssa ovat olleet hyvin merkittäviä paikallisille nuorille. 

Hyvinkään seurakunta tukee M18-työtä. Se on myös nuorisotyön kummikohde. 

M18-esittäytyy, lue tästä.

M 18- esittelyvideon suomenkielinen tekstitys

Alareunassa on M18 -työstä esittelyvideo. Saat suomenkielisen tekstityksen painamalla videon oikeasta alareunasta (kts. kuva)

Ota yhteyttä

Lähetyssihteeri

Lempivirsi: ”Taas uudet sukupolvet lapsineen oppivat ”Isä meidän” sanomaan. He sovituksen lahjan löytävät ja käyvät Vapahtajan askeliin” (virsi 472:2)

Toimin lähetyssihteerinä.  Työni helposti mielletään postitushommiin ja toki niitäkin teen – tosin olemattomassa mittakaavassa. 

Kerron mielelläni eri puolella maailmaa tehtävästä lähetystyöstä useille ikäryhmille päiväkerholaisista senioreihin.  Lähetystyön tiimoilta järjestän/organisoin erilaisia tapahtumia, kuten esim. myyjäisiä. 

Kappalainen

Julistuksen vastuukappalainen, Jumalanpalvelukset, lähetystyö ja aluetyön koordinointi

Pappina kutsumukseni on palvella ihmisiä Jumalan sanalla ja sakramenteilla. Toisin sanoen kertoa hyvää sanomaa Kristuksesta ja jakaa hänen lahjojaan. Tehtäviin valmistautuessa huomaan usein rukoilevani psalmin sanoin: ”Herra, avaa minun huuleni, niin suuni julistaa sinun kunniaasi”. Tärkeäksi koen kohtaamisen ja kuuntelemisen ja Raamatun kehotuksen iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa.