neljä alboihin pukeutunutta ihmistä. Kuva on rajattu niin, että vain kädet ovat näkyvissä.

Usein kysytyt kysymykset 

Tältä sivulta löydät yleisimpiä rippikouluun liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Jos joku asia jää kuitenkin mietityttämään, älä epäröi ottaa yhteyttä rippikoulupastoriin. Olemme täällä sinua varten!

1. Voiko rippikoulun käydä, vaikka ei voi osallistua leiriä edeltäviin tapaamisiin?

Kun rippikouluun ilmoittaudutaan, on hyvä varautua raivaamaan kalenterista tilaa ryhmän yhteisiin tapaamisiin ennen leiriä rippikoulua. Jos tapaamiset osuvat päällekkäin harrastuksen kanssa, sovi hyvissä ajoin käytännön järjestelyistä rippikouluohjaajiesi kanssa, jotta täysipainoinen osallistuminen ainutkertaiseen rippikouluun on mahdollista.

2. En kuulu kirkkoon, mitä teen?

Ei hätää! Rippikoulun voi käydä, vaikka et kuuluisikaan kirkkoon. Jos toivot, että sinut konfirmoidaan rippikoulun jälkeen, tulee sinun olla kastettu kirkon jäsen.

3. En asu Hyvinkäällä, voinko tulla?

Voit ilmoittautua Hyvinkäälle, mutta huomioi, että Hyvinkäällä asuvat nuoret menevät ensisijalle. On kuitenkin todennäköistä, että mahdut mukaan!

4. Entä jos käyn rippikouluni muualla?

Jos käyt rippikoulusi muualla kuin Hyvinkäällä, ilmoittaudu silti myös meille. Vaikka käyt rippikoulusi muualla, suoritat kuitenkin seurakuntaan tutustumisen Hyvinkään seurakunnassa, josta johtuen tarvitsemme yhteystietosi.

5. Haluan kaverin kanssa samalle riparille, mitä teen?

Kaverin kanssa on mahdollista päästä samalle leirille kaverikoodia käyttäen. Ensin ilmoittautunut saa kaverikoodin. Toisen käyttäessä koodia, lomakkeeseen täydentyy automaattisesti kaverin riparivaihtoehdot. Huomioittehan sopiessanne, että leiritoiveenne ovat täsmälleen samat.

6. Mitä rippikoulusta saa?

Saat lahjaksi oman Raamatun, oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, Kirkollisen avioliittoon vihkimisen (edellytyksenä on rippikoulun käyminen, mutta ei konfirmaatiota) ja 18 vuotta täyttänyt konfirmoitu kirkon jäsen voi asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa, joissa seurakuntiin valitaan luottamushenkilöt.

7. Mitä ripari maksaa?

Ripari ei jää rahasta kiinni. Perheen rahatilanteen sitä vaatiessa, rippikoulusta voi saada erikseen anomalla maksuvapautuksen. Maksuvapautuksen määrä on maksimissaan 130 €.

8. Mitä leirillä tehdään?

Riparilla opitaan ja ihmetellään yhdessä kristinuskon ydin asioita. Päivät koostuvat erilaisista työskentelyistä sekä yhdessä vietetystä ajasta, iltaohjelmasta, leikeistä, skabailuista, hartauksista, rukouksesta, hyvästä ruoasta, laulusta ja naurusta. Leiripäivät alkavat usein klo 8.15 ja nukkumaan mennään klo 22.00.

9. Mitä konfiksessa tapahtuu?

Kokoonnumme yhteen perheen ja ystävien kanssa kirkkoon juhlistamaan rippikoulun päätöstä ja saat rippikoulutodistuksen. Saat tilaisuuteen valkoisen alban päällesi (valkoinen kaapu) ja yhdessä rippikouluryhmäsi kanssa teemme konfirmaatiosta ryhmäsi näköisen. Kummisi tai muu tärkeä ihminen pääsee siunaamaan sinua, laulamme virttä, kiitämme Jumalaa, tunnustamme yhteisen uskomme ja pääset ehtoolliselle. Jotkin ryhmät laulavat jonkin tutun veisun, jota on laulettu leirillä.

10. Minua ei ole kastettu, mitä teen?

Ei hätää. Voit osallistua rippikouluun, vaikka sinua ei olisi kastettu. Konfirmoitumista varten tarvitset kasteen ja sen voit sopia oman ryhmäsi papin kanssa. Sinut voidaan kastaa ennen leirijaksoa, leirillä tai leirin jälkeen ennen konfirmaatiota.