Keskustan uuden toimitilan nimeksi NesTori

31.1.2019 11.00

Kirkon diakonia, kasvatus (lapset, nuoret ja perheet) sekä julistus (kansankielellä papit) muuttavat helmikuussa Willan viereen Kelan taloon. Seurakunta julisti asiasta nimikisan ja neuvosto päätti voittajasta 30.1. Kisan kirkon uuden toimitilan nimestä voitti NesTori eilisessä kirkkoneuvostossa.

Päivä on aina hauskempi jos sen aloittaa sarjakuvalla, senhän sanomalehdetkin oivalsivat jo vuosisata sitten - siis sama kuvin:

- NesTori nimettiin filosofi Esa Saarisen (kuva) suntiona toimineen maallikkosaarnaaja-isoisä-Nestorin mukaan.

- Näin päätti uusi kirkkoneuvosto (kuva) ensimmäisessä kokouksessaan eilen 30.1.

- Nimellä on historiallinen tausta, sillä Kelan ja Willan välissä oleva aukio on aikanaan nimetty kaupungin toimesta Nestorin aukioksi.

- Hyvinkääläisfilosofin mummola sijaitsi paikalla ennen Willan rakentamista. Mummolaan johti NesTorin vieressä nykyisinkin näkyvä tammikuja. Kuvassa näkyvät tammet on siis Nestori istuttanut (kuva).

- Palkinnon uuden toimitilan nimen ehdottamisesta saa diakoniasihteeri Tuija Mattila (kuva). Mattila tosin ehdotti nimeksi Nestorin kulmaa, mikä äänestyksessä NesToriksi lyheni. Joka tapauksessa historiatietous tuli Mattilalta - Onnittelut!

- Kuvissa Mattila kuulee ensi kertaa NesTorin voitosta ja saa samalla palkinnokseen seurakunnan wirallisen sateenvarjon eli sontikan. Nyt sujuu diakoniaihteerin eli paikallisen abbedissamme matka kuivin hahmoin uusiin toimitiloihin Kirkonmäeltä!

Diakonian käyntiosoite noin helmikuun puolivälistä lähtien: Suokatu 6.

Muut työalat: Oikokuja 2 A 12.

Tarkemmat tiedot toiminnan alkamisesta työalojen vastaavilta (julistus: Jyrki Rauhala, kasvatus: Petteri Kerko, diakonia: Tuija Mattila).