Uutiset/Ajankohtaista

Tuhkakeskiviikko avaa ekopaaston

5.3.2019 13.28

Ihminen, jolla on tuhkaristi otsassa.

Tuhkakeskiviikko aloittaa paaston ajan. Se on saanut nimensä vanhasta tavasta sirotella pään päälle tuhkaa katumuksen merkiksi. Nykyisin otsaan voi saada jumalanpalveluksissa ristin.

Tuhkakeskiviikkona tunnustamme, että olemme syyllisiä Kristuksen kärsimykseen. Kadumme ja pyydämme anteeksi syntejämme luottaen hänen sovituskuolemaansa.

Hyvinkäällä tuhkakeskiviikon jumalanpalvelus järjestetään Vanhassa kirkossa 6.3. klo 18. Saarnasta ja liturgiasta vastaa Petra Pohjanraito, musiikista Taru Paasio. Messussa saa halutessaan tuhkaristin.

Tuhkakeskiviikosta alkavan paaston merkitys on luopumisessa. Voisimmeko luopua jostain, jotta paremmin huomaisimme olennaisen? Paastota voi esimerkiksi vuodesta 2012 saakka kirkossamme vietetyn Ekopaaston merkeissä, johon löydät ohjeet tästä

Vuonna 2019 ihmisiä haastetaan tekemään oma paastolupaus ja jakamaan se somessa #ekopaasto -aihetunnisteella.  "Kirkon lupaus" tulee sen uudesta energia- ja ilmastostrategiasta, jonka tavoitteena on hiilineutraali kirkko vuoteen 2030 mennessä.