Dear, if you change - konsertti Kytäjän kirkossa 13.10.

2.10.2019 16.35

Mikko Perkola ja Annamaria Hannonen yhteiskuvassa

Dear, if you change - englantilaisia luuttulauluja
Kytäjän kirkossa  su 13.10. klo 16, vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Mikko Perkolan ja Annamaria Hannosen konsertin teemat ovat rakkaus ja kuolema. Vuosisadat vaihtuvat, mutta perusasiat pysyvät. Konsertissa kuullaan englantilaisten barokkiajan säveltäjien lauluja. Laulumelodioiden kauneus, näennäinen yksinkertaisuus ja viiltävät kuviot saavat kokonaisuuden uppoamaan syvälle sieluun. Mikko Perkolan taidokas improvisointi luo kehykset lauluille. Gamban maaginen ääni kutsuu kuulijan rauhoittumaan ja kuuntelemaan.

Viola da gamba on kehittynyt 1400-luvulla, ja se oli hyvin suosittu 1600-1700 luvuilla. Gamban ääni on sielukas ja soittimena se on hyvin monipuolinen. Viola da gambaa soitetaan jousella tai näppäillen ja sitä pidetään polvien välissä kuten selloa. Instrumenttina se on kuitenkin lähempänä kitaraa tai luuttua.  

--

Mikko Perkola on opiskellut musiikkia Päijät-Hämeen konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa sekä Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa.  Hänen ohjaajinaan ovat toimineet Arvo Haasma, Markku Luolajan-Mikkola sekä Wieland Kuijken. 

Perkola on konsertoinut ja levyttänyt kamarimuusikkona eri puolilla maailmaa. Jäsenyys viisihenkisessä gambayhtye Phantasmissa on vienyt häntä esiintymään konserttisaleihin Wigmore hallista Hong Kongiin.  

Hänen laaja-alainen työskentelynsä sisältää yhteistyötä monen lajin taiteilijoiden kanssa, taiteen tekemistä soittamalla, säveltämällä, laulamalla ja lausumalla, vanhasta musiikista monitaiteellisiin projekteihin. 

Annamaria Hannonen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi suoritettuaan sekä laulun että musiikkikasvatuksen opinnot. Hänen opettajiaan ovat olleet Satu Kaarisola-Kulo ja Päivi Heikinheimo. 

Hän on konsertoinut eri kokoonpanojen kanssa keskittyen vanhaan musiikkiin, esimerkiksi lauluyhtye Lumen valon riveissä.

Annamaria Hannonen on tehnyt yhteistyötä säveltäjä Sampsa Ertamon kanssa nuoresta asti ja on kantaesittänyt lukuisia Ertamon teoksia.   Hannonen toimii laulun lehtorina Riihimäen musiikkiopistossa. 

« Uutislistaukseen