Al Massira-kurssi alkaa helmikuussa

14.1.2020 15.06

Al Massira-kurssi uskon perusteista

Al Massira on arabiaa ja tarkoittaa yhdessä tehtyä matkaa. Kurssilla tehdään matkaa läpi historian ja viivähdetään profeettojen kertomusten äärellä. Heidän avullaan löydämme Vanhasta testamentista tienviittoja, jotka osoittavat Messiaaseen. Videoalustukset sisältävät dokumentaarisia aineistoja, kyselyitä ja opetuksia, joita kurssin pitäjät avaavat hieman lisää. Alustusten ja pienryhmäkeskustelujen kautta esiin nousevat ihmisenä olemisen ja uskomisen kysymykset. Näin pääsemme tekemään yhteistä matkaa kulttuureissa ja maisemissa, joissa asiat kerran tapahtuivat.

Al Massiran tausta-ajatuksena on matka, jonka Emmaukseen matkalla olleet opetuslapset tekivät tietämättään ylösnousseen Jeesuksen seurassa. Emmaus-nimisissä kylässä heidän silmänsä aukesivat. Matkalla Jeesus selitti heille Mooseksesta alkaen, mitä hänestä oli kirjoituksissa sanottu. Samalla tavalla kurssi etenee aikajärjestyksessä ja kertoo Jumalan armosta ihmiskuntaa kohtaan. Käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet ja tehneet arabimaailman edustajat. Siksi se on tehty ensiksi arabiaksi ja käännetty myöhemmin eri kielille. Hyvinkäällä videot ovat englanniksi ja tekstit suomeksi. Hyvinkäällä kokoonnumme aiheen tiimoilla 12 kertaa kevään aikana. Niiden aikana on mahdollisuus saada tuoreita näkökulmia Raamatun suurista linjoista ja päästä keskustelemaan niistä pienemmissä ryhmissä.

Kokoontumiset pitävät sisällään yhdessä olemista, opetusvideon katsomista, keskustelua ryhmissä ja mahdollisuuksia kysyä kysymyksiä sekä evästyksen seuraavaa kertaa varten. Kurssi on Raamattuun pohjautuva ja se pikemminkin selittää kuin puolustaa evankeliumia. Kurssin uskon ytimestä, keskustelun ja asioiden pohtimisen mahdollistavat yhteistyössä Hyvinkään seurakunta ja Kansan Raamattuseura. Al Massira-kurssia johdattelevat Kansan Raamattuseurasta pastorit Mikko Matikainen ja Virpi Nyman. Hyvinkään seurakunnan puolelta kurssia toteuttamassa on pastori Esa Kokko. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat pohtia asioita ensimmäisen kerran tai syventää pohdintojaan Jumalasta ja elämästä.

Ensimmäinen kokoontuminen on torstaina 6.2. kello 18.30-20.30 seurakuntakeskuksen juhlasalissa, johdatus Al Massiraan sekä Aatami ja Eeva. Viimeinen kokoontuminen on 21.5. Voit tulla ryhmään mukaan milloin tahansa!

Katso englanninkielinen traileri!