Rippikoulutiedote 20.5.2020

20.5.2020 13.55

Elämme monella tapaa poikkeuksellista aikaa ja myös rippikoulujen suhteen olemme joutuneet toimimaan vallitsevan hetken tietojen pohjalta. Hyvinkään seurakunnan rippikoulut tullaan toteuttamaan seuraavasti. Ennen juhannusta olevat leirit pidetään lyhennettynä Sääksin leirikeskuksessa, jonka lisäksi niihin kuuluu kaupunkipäiviä.

Juhannuksen jälkeen olevat rippileirit toteutetaan pääasiassa normaalisti, lukuun ottamatta, Ruokolahden, Joutsan ja Viron leirejä, jotka siirtyvät toisiin leirikeskuksiin.

Leirit toteutetaan seuraavasti:

Päiväleiri normaalisti

Sääksi 1, leirillä 4.-7.6.2020, kaupunkipäivät 8-10.6

Ruokolahti 1, leirillä 8.-11.6, kaupunkipäivät 12-14.6

Mäntyharju, leirillä 12.-15.6, kaupunkipäivät 9.-11.6

Sääksi 2, leirillä 15.-18.6, kaupunkipäivät 12.-14.6

Joutsan leiri siirtyy Leiriniemeen Mäntsälään ja pidetään 25.-1.7.

Ruokolahden leiri siirtyy Jaakkima opistoon Ruokolahdelle.

Viron leiri siirtyy Iso Hiekan leirikeskukseen Keuruulle.

Muut leirit toteutuvat normaalisti suunnitelmien mukaan.

Konfirmaatiot pidetään suunnitelman mukaan kesällä. Konfirmaatioon osallistuvien määrää tullaan rajaamaan turvallisuus syistä.  Suomen ev.lut.kirkko on  viranomaisten kanssa neuvoteltuaan linjannut, että kirkkotilaan voi tulla maksimissaan 500 ihmistä. Koska turvavälit tulee säilyttää, Hyvinkään kirkkoon voidaan käytännössä ottaa noin 200 henkeä kerralla. Ilmoitamme myöhemmin, kuinka montako sukulaista teidän perheestänne voi osallistua konfirmaatiomessuun kirkossa. Tulemme myös striimaamaan kaikki konfirmaatiot.

Lisätietoja asiasta antaa kirkkoherra Ilkka Järvinen ja rippikoulutyöstä vastaava seurakuntapastori Paula Kallio