Hyvinkään seurakunnan messuista ja muusta toiminnasta 1.6.2020 alkaen

1.6.2020 07.46

”Ilo valtasi minut, kun kuulin sanan: Me lähdemme Herran huoneeseen!” (Ps.122:1)

Jumalanpalvelukset avautuvat seurakuntalaisille 1.6.2020 alkaen. Su 7.6 pidetään messu Hyvinkään kirkossa klo 10, Paavolan seurakuntakodilla klo 12, Vehkojan seurakuntakeskuksessa klo 12 ja iltamessu Vanhassa kirkossa klo 18. Tervetuloa messuun.

Piispojen tarkennetun ohjeen mukaan jumalanpalveluksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä.

Messuihin ja muihin tilaisuuksiin turvaväleillä mahtuva väkimääräarvio on: Hyvinkään kirkko 200, Vehkojan seurakuntakeskus 80, Vanha kirkko 60, Kytäjän kirkko 40, Paavolan seurakuntakoti 35. Paikat, joihin istutaan, merkitään kirkkotiloissa tarralla. Näin pyritään etukäteen huolehtimaan riittävistä turvaväleistä. Turvavälit eivät koske samassa taloudessa asuvia.

Seurakuntalaisia pyydetään huolehtimaan käsihygieniasta kirkkoon tullessa ja huomioimaan, että messuun ei tulla hengitystieoireisena.

Ehtoollisen vietossa huomioitavista käytännöistä ohjeistetaan tarkemmin messussa.

Hyvinkään kirkon klo 10 messu tulee audiostriiminä seurakunnan nettisivujen kautta. Konfirmaatiomessuissa on lisäksi livestriimaus. Konfirmaatiomessussa kirkkotilaan mahtuva enimmäismäärä täyttyy käytännössä nuorista ja heidän läheisistään.

Kirkkotilassa tai muissa seurakunnan tiloissa pidettävissä kirkollisissa toimituksissa on sama yleinen väkimääräohjeistus kuin jumalanpalveluksissa (max.500 ja suhteutettuna 1-2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi). Toimitusten jälkeiset tilanteet (esim. muistotilaisuus, kastekahvit) taas ovat yksityistilaisuuksia ja niissä on voimassa max.50 hengen enimmäismäärä. Tämä tarkoittaa myös seurakunnan tiloissa pidettäviä yksityistilaisuuksia. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. 50 hengen raja koskee myös kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia.

Hyvinkään kirkko on avoinna päivittäin klo 9-19.

Arkipäivän hartaushetki Hyvinkään kirkossa ma-pe klo 11.30.

Kesäillan hartaushetki Vanhassa kirkossa keskiviikkoisin klo 19.

Sääksin juhannusjuhla peruuntuu. Sääksin yleisö-/saunailtoja ei pidetä ainakaan kesäkuussa. Tilannetta sen jälkeen arvioidaan vielä kesän aikana.

Tulevalle kesälle suunniteltu kesäteatteriesitys siirtyy vuodella eteenpäin. Sen sijasta kirkkoteatteri toteuttaa alkusyksystä Hyvinkään kirkossa esitettävän näytelmän.

Konsertteja pidetään väkimäärä- ja turvallisuusohjeet huomioiden.

Kaukasten alueella pidetään kesän aikana muutamia pihaseuroja.