Kesäilta Edvardin seurassa - konsertti PERUTTU

3.6.2020 10.26

HUOM! Konsertti on valitettavasti jouduttu perumaan, koska viulisti on loukannut kätensä.

------------------

Kaarina Savosen ja Anu Kettusen kesäkonsertti Kesäilta Edvardin seurassa kuullaan tostaina 23.7. kello 18-20 Hyvinkään kirkossa!

Anu Kettunen, viulu
Kaarina Savonen, piano
Vapaa pääsy, vapaaehtoinen kolehti lähetystyön hyväksi.
Edward Elgarin ja Edvard Griegin säveliä viululla ja pianolla.

Kesäilta Edvardin seurassa – konsertin alkutahdit lyötiin vuosi sitten lähetystyöntekijöiden kokoontumisessa. Näissä kokoontumisissa satunnaisesti yhdessä musisoineet viulisti Anu Kettunen ja pianisti Kaarina Savonen alkoivat ideoida yhteisen konsertin järjestämistä. Yhteisharjoittelun näkökulmasta muusikkojen asuinpaikkojen välimatka arvelutti, koska toinen asui Mäntyharjulla ja toinen Hausjärvellä. Nämä käytännön haasteet alkoivat kuitenkin pian tulla selätetyiksi, koska näky raikkaasta kesäkonsertista vahvistui samassa tahdissa, kuin Suomen talvi koronakeväineen synkkeni.

Anu Kettunen oli jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut Edward Elgarin romanttisesta e-molli sonaatista viululle ja pianolle. Suuria tunteita pianolla mielellään tulkitseva Kaarina Savonen oli helposti ylipuhuttu. Toisena ohjelmistoon löytyi Edvard Griegin pohjoismaisen valoisa F-duuri sonaatti. Ilta Edvardin seurassa - konsertti on lämmin sekoitus Elgarin romanttista tunteiden paloa ja Griegin sävelten ilmavia tuulahduksia vuonojen maasta.

Anu Kettunen on valmistunut viulunsoitonopettajaksi Kuopion konservatoriosta vuonna 1999. Hän on toiminut perheineen lähetystyössä Etiopiassa. Perheeseen kuuluu mies ja seitsemän lasta. Tällä hetkellä Anu Kettunen työskentelee viulunsoiton opettajana Mikkelin musiikkiopiston Mäntyharjun toimipisteessä.

Kaarina Savonen on valmistunut pianonsoitonopettajaksi Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta vuonna 2008. Hän on ollut miehensä ja neljän lapsensa kanssa lähetystyössä Japanissa. Kaarina Savonen toimii tällä hetkellä musiikkityöntekijänä Hyvinkään seurakunnassa.