Toiminta Hyvinkään seurakunnassa 30.4. asti

11.4.2021 17.05

Hyvinkään seurakunnassa on viranomaisten päätösten johdosta keskeytetty 30.4.2021 asti kaikki yleisötilaisuudet ja kokoava pienryhmätoiminta. Toiminta on siirtynyt pitkälti verkkoon.

Jumalanpalvelukset

Haluamme mahdollistaa suoratoistolähetystä seuranneille seurakuntalaisille ehtoollisen vastaanottamisen Hyvinkään kirkossa heti suoratoistolähetyksen päättymisen jälkeen, kello 12 asti. Ehtoollishetkistä ilmoitetaan ja ohjeistetaan kirkollisissa ilmoituksissa.

Kirkolliset toimitukset

• Kirkolliset toimitukset pyritään järjestämään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa.
  • Hautauksissa voi paikalla olla enintään 9 henkeä (pappi, kanttori, suntio ja kuusi ihmistä). Hautaan siunaamisessa voi olla pastoraalisista syistä läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin 9 henkilön rajan. Asiasta päättää kirkkoherra.
  • Kasteissa paikalla voi olla pappi ja kuusi henkilöä.
  • Vihkimisissä voi olla läsnä pappi ja viisi henkilöä.

Muuta

• Pitopalvelu toimii noutoruokaravintolana 8.3.-18.4.
  • Kirkkoherranvirasto palvelee puhelimitse tai sähköpostilla.
  • Diakonian päivystysvastaanotolle voi varata ajan ma klo 14-17 ja ti, to tai pe klo 10-13 p. 019-4561 250.
  • Diakoniaruokailu toteutetaan koronatilanteen vuoksi toistaiseksi noutoruoka periaatteella.
  • Ystäväpalvelun kotikäyntien asemasta asiakkaisiin ollaan yhteydessä puhelimitse.
  • Perheneuvonnassa palvellaan kuten tähänkin asti etä- ja lähivastaanotolla. Perheneuvoja ottaa yhteyttä asiakkaisiin.
  • Iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupungin linjauksen mukaisesti ja päiväkerho jatkaa ulkokerhona.
  • Nuorisotyö toimii netissä ja lisätiedot toiminnasta löytyvät osoitteesta www.betsku.net, mm. kerhot toimivat etänä.
  • Arkipäivän rukoushetket pidetään Hyvinkään kirkossa ma-pe klo 11.30-11.45 ja niiden yhteydessä on mahdollisuus keskusteluun ja sielunhoitoon. Väkimäärärajoituksista pidetään kiinni.
  • Hyvinkään kirkko on päivittäin avoinna hiljentymistä varten klo 9-16.