Yhdessä-palkinto myönnettiin Hyvinkään seurakunnalle

15.6.2021 09.32

Espoon hiippakunnan Yhdessä-palkinto myönnettiin Hyvinkään seurakunnan oppilaitosyhteistyölle

Espoon hiippakunnan Yhdessä-palkinto myönnettiin 15.6.2021 Hyvinkään seurakunnalle tunnustuksena monipuolisesta ja rakentavasta yhteistyöstä Seurakuntaopiston kanssa.

Seurakuntaopiston ja Hyvinkään seurakunnan välillä on jo pitkään ollut tiivis kumppanuus kasvatus- ja ohjausalan opiskelijoiden työelämässä oppimisen jaksojen toteuttamisessa. Yhdessä tekeminen toteutuu Hyvinkään seurakunnan varhaiskasvatuksessa monella tasolla:

• työpaikkaohjaaja yhdessä opiskelijan kanssa
  • opiskelija yhdessä työyhteisön kanssa
  • opiskelija, työpaikkaohjaaja ja oppilaitos yhdessä
  • yhdessä lasten ja perheiden hyväksi

”Kun lastenohjaajaopiskelijat tulevat työssäoppimisen jaksolle seurakuntaamme, emme kohtele heitä opiskelijoina vaan työtovereina. Seurakuntamme lastenohjaajat toimivat opiskelijoiden työpaikkaohjaajina ja työelämässä oppimisen kouluttajina. Tässä tehtävässä pyrimme henkilökohtaistamisen kautta tukemaan opiskelijoiden vahvuuksia, jolloin he voivat saada onnistumisen kokemuksen”, sanoo johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Terhi Makkonen Hyvinkään seurakunnasta.

Seurakuntaopisto antaa erityisen tunnustuksen Hyvinkään seurakunnan varhaiskasvatuksen työpaikkaohjaajille siitä, että heillä on hieno kyky hyväksyä opiskelijoiden erilaisuus ja nähdä opiskelijoiden vahvuudet. Heillä on mahdollisuus pitää opiskelijan ohjaamista luonnollisena osana omaa työtä ja myös erityistä tukea tarvitsevan opiskelijan kohdalla. Opiskelija ei jää yksin. Yhdessä tekeminen toteutuu arjessa ja juhlassa kauniisti ja kunnioittavasti.

”Lastenohjaajaopiskelijat tuovat ripauksen uutta tuulahdusta työyhteisömme arkiseen aherrukseen. Heillä on aina uusin tieto käytettävissä, joten myös me saamme oppia uutta vuorovaikutuksen kautta”, iloitsee Terhi Makkonen Hyvinkään seurakunnasta.

Piispa Kaisamari Hintikka jakoi Yhdessä-palkinnon Espoon tuomiokirkon seurakuntatalolla 15.6.2021. Yhdessä-palkintoa on jaettu vuodesta 2017.

Hyvinkään seurakunnan varhaiskasvatustiimi.

Kuva Veini Vänskä